Gość Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 to musi stać się na twoich rękach byś mogła patrzeć jak gasną w tańcu źrenice moje - jak z sita palców lżejszy od wiatru zanika ciężar żebyś poczuła lekkość nicości niezawracalność kierunku rzeki jak ostatecznie jestem dalekim celem - jak za mną daremny pościg przez dziurę w sercu zobaczą dłonie że twoja głupia nadzieja pęka jak mordowana ciszą piosenka tylko tak godnie wybrzmi ten koniec
Anna_Sendor Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 @error_erros 2. zwrotka szczególnie zachwyca.
Gość Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz w jednej trzeciej pochwalony - dobre i to ;D
Anna_Sendor Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 @error_erros SZCZEGÓLNIE :p :)
Gość Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj no wiem, wiem ;P
Marek.zak1 Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 Wiersz mi się podoba, a odbieram go dwojako, jako koniec miłości z tą lekkością nicości (to jest super) albo jako śmierć peela. W tym temacie mam inną wizję, a sprawiania JEJ przykrości umieraniem wolałbym JEJ oszczędzić. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Koniec miłości i śmierć - jedno wiąże się tu z drugim. Czasem trzeba komuś umrzeć na rękach, by do tego kogoś w pełni dotarła bezcelowość jego nadziei - taka jest myśl przewodnia, którą sobie w tym wierszu założyłem.
Pan Ropuch Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 znów fajnie się to czyta i zgrabnie i bez żadnego ALE... później można się zastanawiać nad tą wywrotowością, przewrotnością poszczególnych związów albo ich dosadnością fraz logicznych: lżejszy od wiatru zanika ciężar lekkość nicości daremny pościg głupia nadzieja mordowana ciszą piosenka godnie wybrzmi ten koniec coś się kończy definitywnie, ale na szczęście mimo różnic i tej podskórnej złości - światełko już się tli z nastawieniem na godne zakończenie. Pozdrawiam Pan Ropuch
Gość Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tej sytuacji godne zakończenie, to zakończenie możliwie najbardziej dosadne w swej definitywności. Fajnie, że widzisz tę przewrotność powtykaną gdzieniegdzie. Dziękuję!
Antoine W Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 @error_erros moja mała uwaga jest taka, że nadzieja nigdy nie jest głupia – łatwo napisać, a po zastanowieniu...
Gość Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A po zastanowieniu można stwierdzić, że jednak często jest :P
Antoine W Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 @error_erros ja mówię we wierszu, a nie w realu...
Leszczym Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 @Antoine W @error_erros Czy nadzieja napisania dobrego wiersza może być głupia? :) 1
Antoine W Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 @Leszczym mam nową dziedzinę - filozofia poezji... ;) 1
Leszczym Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 @Antoine W o, może się zajmę i nareszcie odniosę jakiś sukces:)) 1
Antoine W Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 @Leszczym sukces najważniejszy nie jest - polecam "O Szczęściu" Tatarkiewicza... (też filozof) 1
Leszczym Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2021 @Antoine W szczęście jest sukcesem:)) 1
GrumpyElf Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 @error_erros Peel nie oszczędza, hardcore po całości - nawet na rękach skona, byle tylko wszystko było jasne. A tak na poważnie - taniec źrenic, sito palców, lżejszy od wiatru, ... Ile pięknych smaczków wplotłeś w wiersz!
Gość Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że Ci się podobają. Mnie się przez chwilę wydawały trochę takie...jarmarczne :P Ale skoro tak, to już się nie wydają! Dziękuję! Mam jeszcze nowszą - fizjologia poezji ;] Nuklearna. Edytowane 16 Września 2021 przez error_erros (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi