Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przykładam wzornik obrazów

las las rzeka droga las

znam lecz nie z tej perspektywy

zwykle doły mnie zapraszają

a żeby tak z góry żeby korony

przykładam wzornik dźwięków

ciszę przerwały słowa

teraz tkwią w głębi umysłu

i powtarzają się bez przerwy

stop klatka stop klatka stop

przykładam wzornik czucia

jest jakby mniej cierpliwe

niż poprzednie niż wtedy

inne choć pełne delikatności

inaczej oswojonej inaczej

odkładam wzorniki na półkę

teraz będę się na nie gapić

jak stoją sobie równiutko

w siebie wtulone zapisane

i będę wpadać w zamyślenie

nad rozprostowaniem skrzydeł

nad rozległą przestrzenią

w której istnieje poszanowanie

dla potrzeby przystanięcia

w ogromie nawet gdy czas... czas

nad wzornikiem miłości

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Cokolwiek to znaczy...

Dziękuję za wizytę i pozdrawiam :)

:)

Nic nie miało być... oddzieliłam myśl, ale skoro się uśmiechamy  :))

Dzięki za te kilka słów pod tekstem.

Pozdrawiam.

Masz rację tam jest trochę inaczej, ale musiałam, bo myślę, że ważne jest by uszanować czyjąś potrzebę.

Nie wiem co mnie wzięło z tymi wzornikami :)

Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Przewrotna... hmm bawię się słowami próbuję je nagiąć, żeby nabrały innego znaczenia, z dwóch miejsc jestem tu nawet zadowolona :)

Dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam :)

... pewnie mi się udzieliło, bo mi papuga zniosła jajko... też musiałam zrobić coś znośnego...

Dziękuję i również się uśmiecham pozdrawiając :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Sylwester_Lasota, dziękuję :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Charismafilos ;) Dla Ciebie deszczyk taki w sam raz :)       @Migrena Łaskawyś dla mnie bardzo :)  Dziękuję, również kłaniam się            @Annna2 Tak, przesada jest po prostu przesadą. Dziękuję:)       @Waldemar_Talar_Talar :) Bądźmy zrównoważeni :) Dzięki, również ze słońcem pozdrawiam          @Alicja_Wysocka :) Bardzo mi miło, dziękuję        @Berenika97 Nie można przesadzać w dawaniu. Człowiek na długim głodzie porządnie nakarmiony po prostu umiera. Potrzebne są dawki homeopatyczne :) Dziękuję     
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@aff Fakt, można załaskotać też na śmierć ;) Wszystkie z natury przyjemne doznania w nadmiarze mogą zmienić się w nieprzyjemne, wystarczy np.przejeść się czymś lubianym by mieć tego dość. No i dotyczy to nie tylko jedzenia rzecz jasna. Dziękuję, również pozdrowienia           @Berenika97  Przyniosło:) Listki też zawsze chłodzą przy nadmiernej temperaturze, lubię to :) Dzięki      @LessLove dziękuję     
    • Odległość była za bliska, więc może to był przypadek,  że pełnia pani stanika o moje wsparła się ramię.   Chociaż nie jestem już młody, to w takie przypadki nie wierzę, jednak przelotny ten dotyk. zatrzymam sobie w sekrecie.   Bo choć nie jestem już młody a może właśnie dlatego, są jeszcze we mnie tęsknoty i głodne szarpie się ego.   Być może głupie, po prostu, drąża mi głowę rozterki, ale nie szukam kłopotów i wiem, że zawsze ktoś cierpi.   Gdy widzę panią z oddali to muszę szczerze tu przyznać, wcale nie żebym się chwalił, budzi się we mnie mężczyzna.   I chciałbym móc rzec, że TYLKO podziwiam pani urodę, będąc wzbudzonym mężczyzną, szczerze rzec tego nie mogę.   Jeszcze na koniec, ukradkiem patrzę na panią z daleka, kaganiec myśli zakładam, bo wiem, że w domu ON czeka.          
    • w kontekście dwoistości dobra i zła, musi być też takim światło, niebeskie zabija też bakterie w sterylizacji i przyciąga komary... białe ożywia. a może to fioletowe?? fala elektromagnetyczna, chyba polscy naukowcy odkryli materiał na niebieski laser? ciekawe czy to podświadomość bo miałem napisać o rozbrajaniu bomby nuklearnej i jonizacji... wiersz lepki jak zawsze...  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...