iwonaroma Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) zza krat poszatkowany jakiś mur albo drzewo raczej mur kawałek dachu kawalątek nieba człowiek z bronią jak wygląda świat zza krateczek drobinki drzew i czerń drobinki domów i czerń drobinki nieba i czerń drobinki dzieci i śmiech oraz wielu wielu mężczyzn z bronią kłujących w oczy zza krateczek burki Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 7
[email protected] Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @iwonaroma Religijne kraty... i ten z flintą bogaty. Pozdrowienia w letnią niedzielę.
dach Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 @iwonaroma Iwonko, dobry wiersz. Tylko nie mam pojęcia, skąd ja w tym wierszu... wiesz, troszkę mnie te zdrobnienia jakby przeszkadzają w czytaniu. Ale to jest tylko moje zdanie. Pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Tak to wygląda. Dzięki i również pozdrawiam :) No widzisz, bez Ciebie ani rusz :) Te zdrobnienia to celowo, bo krateczka na oczy w pełnej burce jest bardzo drobniutka. A to też takie przedstawienie czegoś drobnego i miękkiego ciężkim kratom więziennym. Okazuje się, że zło może być subtelne ale wcale przez to nie mniejsze i nie mniej uciążliwe. Również zdrówka @huzarc :) dzięki
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Witam - ciekawe pisanie dziś u ciebie - Pozdr.
tetu Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Cześć Iw. Dobry wiersz, dobry zapis. Tytuł zrymował mi się z pierwszym wersem świat - krat. To nie zarzut, tylko melduję, bo mi zadzwoniło;) W poniższym fragmencie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie kupuję tych drobinek Iwuś. Brzmią zbyt delikatnie, nie pasują mi do obrazu mężczyzny z bronią. Tu przydałoby się coś mocniejszego, tak dla kontrastu i tego mi zabrakło. Zza tych krateczek, oczek, oprócz drobinek można widzieć cały ogrom tego co złe. Pozdro.
iwonaroma Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Dzięki. Co do rymu to specjalnie :) czasem to co zabawne okazuje się straszne. Ale co do tych drobinek mężczyzn z bronią to masz rację. Zmienię to. Również pozdro Dzięki Waldemarze, również pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 A mnie zastanawia dlaczego te kobiety ubierają się w ten sposób w częściach świata, w których wcale nie muszą tego robić, a próby zmiany takiego stanu odbierane są przez nie jako ataki na ich wolność. Pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taka fanaberia? Moda? Głupota? Mądrość w testowaniu wolności - czego my nie rozumiemy? Etc. Etc. Ale przecież robimy całe mnóstwo takich rzeczy, że nie wiadomo, po co i dlaczego. Trzeba by zapytać u źródła, ale nie ma pewności, czy odpowiedzą, a jeśli odpowiedzą - czy odpowiedzą szczerze... Również pozdrawiam
Gość Radosław Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Powachlowalas emocjami. Troszkę już siebie czytamy. Patrzę na ten wiersz Twój styl pisania, przez Twoją wrażliwość. Odnajduje się w niej. Pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Dzięki za empatię i zrozumienie. Również pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście, trudno się wypowiadać za kogoś. Na pewno nie jest tak, że wszystkie żony talibów są niezadowolone. Kiedyś Martyna Wojciechowska robiła wywiad z jakimś ortodoksem (chyba z Indii, nie pamiętam), który swą żonę trzymał 'pod kluczem' bez możliwości jej samodzielnego wychodzenia z domu. Pokazał ją do kamery, w pięknym sari. Nie wyglądała na niezadowoloną. Wojciechowska była napastliwa wobec tego faceta, ale on odrzekł jej spokojnie: a jaki wy na zachodzie macie model małżeństwa - ślub i zaraz rozwód :) W aspekcie tego, co teraz stało się z małżeństwem dziennikarki zawartym z wielkiej miłości - rozpad po 3 miesiącach... to ten wywiad sprzed lat chyba daje jej do myślenia. Jednak Afganki dodatkowo żyją w stanie permanentnej wojny i to już nie jest takie spokojne siedzenie sobie w domu. Tak myślę. Co do tytułu to zauważ Agatko, że nie jest to twierdzenie 'tak wygląda świat' lecz zdanie w formie pytania : 'jak wygląda świat' - oczywiście później coś suponuję, ale nie odbieram odmiennego zdania. Dzięki i zdrówka :) :) Z pewnością, czasem lepiej nie widzieć dokładnie... Pzdr również :) @WarszawiAnka :) Dzięki Aniu Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji)
GrumpyElf Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2021 @iwonaroma Iwonko, bardzo udany wiersz, owiłaś mnie w burkę.
iwonaroma Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) dziękuję
Czarek Płatak Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Raczej nieprzyjaźnie..
iwonaroma Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi