Anna_Sendor Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 jestem kobietą ręce mam słabsze los jednak był łaskawy usypał z jednej góry kilka mniejszych i głaz rozłupał na kamienie przystosowane wielkością i wagą wtaczając mogę robić sobie przerwy na kawę i ulubiony serial 6
Gość Radosław Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 Dobre podejście i optyka spojrzenia. Postawa, która wyraża swoje ograniczenia ale i możliwości. Postawa, która bilansuje wysiłek, z odpoczynkiem. Zabieram dla siebie. Pozdrawiam.
Anna_Sendor Opublikowano 26 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 @Radosław Dzięki. To ważny dla mnie tekst, siedział mi w głowie z miesiąc. Dobrego dnia :)
iwonaroma Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 Nieoczekiwane zakończenie dające oprócz powagi Syzyfki lekkość i humor :) 1
Anna_Sendor Opublikowano 26 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 @iwonaroma Dziękuję Ci za komentarz- jest dla mnie zaskakujący, ale takie zaskoczenia bardzo lubię. Pozwalają przemeblować swoje wyobrażenia o własnym tekście. Serdecznie pozdrawiam. 1
[email protected] Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 @Anna_Sendor Drobne kamyczki omijasz, na resztę mizerna Twa siła. Kłaniam się, jak w życiu, ciągle kwestia wyboru. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 Witam - jest ciekawie - tak trzymaj - Pozdr. 1
Anna_Sendor Opublikowano 26 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 @[email protected] Tak, wybory na każdym kroku. Dziękuję za odwiedziny, wszystkiego dobrego. @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję za miły komentarz, pozdrawiam.
Renata Banasiak Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 @Anna_Sendor Fajny! :) Też jestem:) i myślę, że jest nas wiele, tylko nie każda/każdy chce się przyznać... (bo może to "głupiego robota"?). A ja robię przerwę na zaginięcie w książce lub otchłaniach internetu - skąd właśnie pozdrawiam:D 1
Gość Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 @Anna_Sendor To jest ten poziom inteligentnej, gorzkiej ironii, którego nigdy nie osiągnę. Ale pozwól, że będę Ci jej zazdrościł ;D
Anna_Sendor Opublikowano 27 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 @Renata Banasiak Bardzo dziękuję za czytanie i słowa. Serdeczne pozdrowienia. @error_erros Rozszyfrowałeś to w punkt - w zamierzeniu miałam właśnie tę gorzką ironię. Cieszę się, że dla Ciebie było to czytelne. Odnośnie osiągania poziomów - to mocno dyskutowałabym. Jestem fanką Twojego pisania - dla mnie poezja przez duże P. Trzymaj się.
Gość Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale ile ja się muszę w wierszu nagadać, żeby choć zbliżyć się do Twojego poziomu, który osiągasz za pomocą kilku słów! ;D Miłego dnia!
Anna_Sendor Opublikowano 27 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 @error_erros Inny sposób wyrazu po prostu. Zresztą Ty też nie masz przegadanych tekstów, raczej w kierunku oszczędności słowa, choć nie szczególnie przesadnej ( i dobrze). Ja to się z kolei muszę nad tymi kilkoma słowami namyśleć przeważnie. Czasem nawet kilka lat, także tempo mam nieszczególne:). Z ciekawostek - "Syzyfka" miała być opowiadaniem. Miesiąc po głowie mi chodziła, w końcu usiadłam do tego opowiadania... i wyszedł bardzo krotki wiersz. Początkowo ten wiersz był dłuższy, bo mam przy tym temacie jeszcze kilka pomysłów, ale jak dopisałam kolejne strofy, stwierdziłam, że wszystko rozmyte, przegadane, bla bla bla. Natomiast pewnie kiedyś napiszę i opowiadanie, bo szkoda mi jednak tamtych pomysłów, które nie nadały się do wiersza. Pozdrawiam, dzięki za fajną wymianę myśli. Udanego dnia.
Rekomendowane odpowiedzi