Ten utwór został doceniony przez użytkowników. dach Opublikowano 6 Lipca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) Powiedzmy to: och i ach bardziej dialektycznie. Powiedzmy to językiem ciała. - Ja, na ciebie spoglądam. - Ty, w płomieniach cała. Powiedzmy to także językiem potocznym. - Ja? o nie! to ty w płomieniach cała! - Ja, w siadzie wykrocznym z bukietem czułych słów u twych drobnych stóp. Powiedzmy to również językiem migowym. - Ja, na kolanach. - Ty, na stołku barowym pragniesz zrozumieć mnie. Powiedzmy to, czemu nie! językiem suahili. - Ja, zamówiłem wołowe flaki. - Ty, con carne chili z colą. Ja, bez. Powiedzmy to w końcu jezykiem Dr. Esperanto. - Ty, podjadasz moje wołowe flaki. - Ja, podjadam twoje con carne chili - i od tej chwili. Ty i ja razem na zawsze do końca naszych dni. mojej żonie Łódź, data nieznana. Edytowane 6 Lipca 2021 przez dach (wyświetl historię edycji) 10
Marek.zak1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Bardzo udany ten tekst, no i ten bukiet czułych słów:). Pozdrawiam 1
iwonaroma Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Piękny wiersz, choć lekki - pełen głębokiego uczucia dla żony :) 1
corival Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 @dach Opowieść o początkach... bardzo mi się spodobała. Spodobał mi się również styl i forma wiersza. Pozdrawiam :) 1
Antosiek Szyszka Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. często gęsto jadłem ten przysmak :)) A gdy mi się znudziło przedstawiłem się na Czakalaka :)) dla tych co nie znają: Chakalaka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Gość Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 @dach Jak się umie pisać wiersze, to i z flaków wołowych zrobi się romantyczny gadżet ;D Szanuję!
dach Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 @error_erros wszak to Ty jesteś mistrzem na tym polu. Tym bardziej miło. Pozdr. i dziękuję.
Gość Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dajże się czasem docenić bez kłopoczącego odbijania piłeczki! ;D Pozdrawiam Cię!
Gość Radosław Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 O językach miłości - tak mi sie skojarzyło. I do śmiechu i do łez.
Rekomendowane odpowiedzi