Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 26 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 dziesiątek komarów jestem morderczynią krwiopijców nie zabijam płochej sarny psa wiernego i Ciebie który tylko kochasz 8
Marek.zak1 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W obronie własnej, więc nie miej wyrzutów sumienia:). M
ais Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Komarzyca wampirzyca, też zwierzątko i też chce żyć... xd
Leszczym Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 @iwonaroma bardzo ładne. Tylko bardzo proszę nie idźmy wszyscy w stronę samoobwiniania się za komary, muchy, czy inne insekty. Wydaje mi się, że wówczas byśmy trochę jednak przesadzali w naszej poczciwości:)))
corival Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 @iwonaroma Tego towarzystwa (komarów) jest tyle, że tych kilkanaście, które padną, Twojej ręki nic nie zmieni. Mordercami komarów jesteśmy chyba niemal wszyscy. Nie oznacza to, że mamy zapędy do mordowania innych stworzeń. Niemniej wiersz zgrabny. Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście :) nie mam zamiaru mieć :) Fakt... który ujawnia, czy mamy być cały czas ofiarami... No jasne :) nie idźmy tą drogą ;) Dzięki Oj, mam nadzieję, że Cię nie przestraszyłam tym tytułem ;) Kochać tylko - nie w sensie, że mało ale w sensie, że ta Osoba nie doświadcza innych uczuć poza miłością (tj.złości, nienawiści itd.) Dzięki i również pozdrawiam . Dzięki za zrozumienie i docenienie :) Również zdrówka
Antoine W Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 @iwonaroma i Ja także ;( i jeszcze twórcą śladów krwawych na ścianach.... (choć wiersz nie o tym, tylko o dobroci serca.)
dach Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 @iwonaroma Chciałbym opowiedzeć o tym wierszu wiele dobrych rzeczy. Chciałbym utożsamić się z zabójcą komarów - w tym rzecz jasna dobrym i przejrzystym lustrze. Nie daję rady. Na nic moja poezja, na nic moja zbrodnia - nie daję rady i basta. Czuję po prostu podstęp, nie czuję poezji, a czuję podstępne zamiary, podstępny mord na komarach. Ale to nie jest ważne. Każde z nas ma swoje czucie, swoje komary. jakaby nie spojrzeć, dostrzegam piękną poezję na ostatniej przystani, na ostatnim listu, jakoby nie było. nie zabijam płochej sarny psa wiernego i Ciebie który tylko kochasz Tutaj dzieje się wszystko. Tutaj zapominam o wszystkim i tęsknię. Bardzo ładne. Nic więcej. Żadnego psa i sarny ponad to. Pozdrawiam.
Nikodem Adamski Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Ja zabijam gorącą parą tysiące roztoczy. Jestem alergikiem, więc w tym przypadku to wojna sprawiedliwa.
iwonaroma Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) ścian mi trochę szkoda...;) zwłaszcza jak świeżo malowane :) w sumie skórę łatwiej zmyć... Dzięki :) :) wyczaiłeś mój podstęp :) Tak, każdy z nas ma swoich ludzio - komarów , nie jest tak słodko, że tylko dawcy nas otaczają... Dzięki za docenienie słów moich ostatnich :) Zdrówka również No właśnie. Co mają począć alergicy? :) Dać się zniszczyć roztoczom? Czytałam gdzieś o czymś kuriozalnym. W Indiach ortodoksyjni mnisi (nie pamiętam odłamu) polecają kłaść się na zapluskwionych materacach, by pluskwy mogły się najeść :) Oto miłość ;) Dzięki To zazdroszczę... mnie żrą na potęgę :( Dzięki @huzarc :) podziękowania 1
iwonaroma Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 @Lidia Maria Concertina :) dzięki
Gość Franek K Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Chciałem zauważyć, że to Twoja własna krew :)
iwonaroma Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) Franku. Potrafisz mnie sprowadzić na ziemię :) Krew może i moja ale ciałko komara ;) Tak czy siak można mieć krew na rękach zabijając np.'tylko' słowem...
iwonaroma Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @MIROSŁAW C. :) podziękowania archeologowi:)
Nata_Kruk Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Iwona.. komary i.. pająki, te duże, zawsze 'tłukę' w domu... 'siekierką'.. ;) 1
iwonaroma Opublikowano 26 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk :) te insekty to się z nami mają ;) Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi