Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 9 Czerwca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 O szczęściu w nieszczęściu szczęście w nieszczęściu to niedoszły samobójca który nie trafił ostrzem w tętnicę umazany własną krwią w środku dnia w centrum miasta omyłkowo wzięty przez policję za nie dla siebie jedynie niebezpiecznego szaleńca i zastrzelony na miejscu ku własnej uldze że w sumie to się powiodło 13
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 Upss... no i nie wiem czy śmiać się czy płakać. To trochę jak z tym spadochroniarzem, któremu nie otworzył się spadochron, ale spadł na wysokie drzewa, których gałęzie do tego stopnia wyhamowały prędkość spadania, że przeżył upadek na ziemię. Niestety, drzewa rosły w ogrodzie właściciela psów zabójców, które pogryzły nieszczęśnika do tego stopnia, że ledwo żywy został odwieziony do szpitala. Czy przeżył, czy skonał, tego nie wiem. Historia ponoć jest prawdziwa. Pozdrawiam. 1
Marek.zak1 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2021 Tak, ważne to, co jest po. Kiedyś wpadłem pod samochód, miałem szczęście, bo przeżyłem, tylko wstrząs mózgu i inne atrakcje, a takie to zrobiło wrażenie na jednej takiej, która dotychczas nie chciała, że....to dopiero początek tej historii, która finalnie nie miała jednak happy endu. Trzeba widać uważać zanim się powie: "miałem szczęście", czy odwrotnie. Pozdrawiam Czarki i dzięki za inspirację:). 1
GrumpyElf Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Czarek Płatak Czytam bardziej jak o nieszczęściu w szczęściu, ale to oczywiście nie z perspektywy peela. Mam wrażenie, że życie gdzieś kiedyś napisało taki scenariusz. Tymczasem LA pozdrawia niezmiennie :)
huzarc Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Czarek Płatak problem jest takiej natury, jak teraz policjaci wytłumaczą się z zastrzelenia niedoszłego samobójcy. On osiągnął swój cel, ale kosztem kogoś innego. Wiersz paradoksalny. Pozdrawiam
corival Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 @Czarek Płatak Cóż za zawirowanie na koniec. Sytuacja niby poważna, ale uśmiechnęłam się do tej ulgi na twarzy samobójcy. Pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 Czarny humor to chyba za mało :);) to taki humor... granatowy? ... (żart). Masz nieustające pomysły na to, żeby Twoja poezja nie stała się nudna. Pozdrowienia
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 @Czarek Płatak Ten wiersz to jest cholerne mistrzostwo.
jazzkółka Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 @Czarek Płatak Fajne, zakręcone, choć przyznam, że wolę Cię w rymach. ;) Żeby puenta wybrzmiała, zakończyłabym na słowach: "ku własnej uldze"; cd jest mz zbyt oczywisty Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2021 @Czarek Płatak teraz to ja sobie siebie odnalazłem tutaj, niezmiennie dobre przemyślane teksty. Pozdrawiam t.
Czarek Płatak Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A cieszę się, że uśmiechnął się. Znaczy, że jest więcej niźli jednopłaszczyznowy :) O, to, to - bardzo adekwatna opowieść :) I do śmiechu i do płaczu. Pozdrawiam Taki efekt domina trochę. Przykro, że tak rozpoczęta historia nie skończyła się jednak dobrze. Ślę pozdrawienia Dziękuję Dag Wiesz, że lubię mieszać skrajne nastroje. Jak w życiu :) Pozdrawiam Edytowane 17 Czerwca 2021 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie da się zadowolić wszystkich. Ja też czytam kolegę, a ślad zostawię jak mnie kiedyś czymś zaskoczysz ;) Masz dobre wrażenie. Ten tekst to wypadkowa właściwe kilku historii, ale inspiracją było pięciokrotne postrzelenie przez policję schizofrenika wa jednej z podpoznańskich miejscowości, który w tym wypadku cudem przeżył. Są tu jednak ukryte jeszcze dwie inne, z życia wzięte historie. UK pozdrawia Cali :) No właśnie. To ich nieszczęście w jego szczęściu? Odpozdrawiam Fsjnie6, że umiałaś to dostrzec. Śmierć przecież to nie zawsze coś złego. Serdeczności
Czarek Płatak Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Cieszę się, że to dostrzegasz, bo rzeczywiście staram się nad tym pracować :) Pozdrawiam serdecznie Cholernie mi miło :)) Dziękuję. Też zawsze będę wolał rymowaną poezję od białej. Tak jak lubię różnorodność. Stąd sięganie po inne formy. Inaczej zanudziłbym sam siebie :))
Czarek Płatak Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Tomek Z pozdrowieniem
Czarek Płatak Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hahha, fakt, Ty to co innego. Muszę nadrobić zaległości, bo chyba nie czytałem kilku ostatnich pozycji. Stay tune :)
Czarek Płatak Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wizytę :) @Vanilla, @Natuskaa, @Pradzi, @heks, @emwoo, @tetu Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi