corival Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 Wzgórze nasączone wiarą. Całe wieki nasycało zbocza srebrnym blaskiem z nieba, Promontorium Lunae. Nowy podmuch nie zniszczył świątynnego blasku wyniosłości. Najwyższe Tchnienie wciąż ożywia stoki, święte wzgórze pozostaje sobą. Zmienił imię wywyższany Bóg, odmienne treści podszyte wiarą, głazy i skały nadal promieniują tysiącami lat modlitw, próśb i darów. Każda grota, dziura i jaskinia zagarnięta, wypełniona życiem. Cisza... tylko szum wiatru akompaniamentem modłów. Wszechobecny korek dominuje w zgrzebnym wnętrzu eremu. Mroczne otoczenie szepce, medytuje, duma, składa wiersze. Na zewnątrz tysiącletni wicher muska liście, podpowiada, stada chmur biegną nad stokami, niosąc odpowiedzi, zabierając myśli. 2
Jo Shakti Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Piękne, poetyckie... wywyższany Bóg zmienił imię... ma wiele imion... pozdrawiam 1
corival Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @Jo Shakti O, widzę, że odkryłaś konwent. Bardzo specyficzne miejsce. Dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam :) 1
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Może ciąć. Kilka wersów mnie zainteresowało.
corival Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @Krzysztof_Kurc Dziękuję za wizytę Krzysztofie. Cieszy mnie, że znalazłeś tu coś dla siebie. Przyznam, że nie zrozumiałam tego o cięciu w Twoim komentarzu... Pozdrawiam :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @corival Tnij niepotrzebne słowa, wiem to boli. 1
corival Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @Krzysztof_Kurc Ach o to chodzi :) Po to tekst jest w Warsztacie, żeby go dopracować... bardzo enigmatycznie zasugerowałeś. Pozdrawiam :)+
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @corival Wiem, że ciężko jest cokolwiek zmienić w swoim tekście, ale czasem warto. :)
Rekomendowane odpowiedzi