Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Możesz odejść, już dam radę i utrzymam się nad lodem. Rozmrożona krew przepływa, więcej siły. Pójdę przodem. Możesz odejść, już wytrzymam urok tej nieludzkiej ziemi, bo poczułam ciepło w sercu, tego stanu nic nie zmieni. Możesz wrócić do swych marzeń, do snów które Cię poniosą. Pokazałeś jak się kocha. Już nie błądzę ciemną nocą. Albo zostań, jeśli zechcesz i chodź ze mną wspólną drogą. Jest mi dobrze, ciała żyją namiętnością. Jestem obok. Światło dałeś mi na trasie, gdy błądziłam po bezdrożach, teraz wiem gdzie mam iść dalej. Życie krąży, prosta droga. Chcę Cię - a nie potrzebuję. Weź mnie - a nie ratuj w biedzie. Słyszysz tętent kopyt? Dołącz. Radość jest we wspólnym pędzie. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 15
GrumpyElf Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b Nareszcie ktoś potrafił opisać zdrową (moim zdaniem) relację z partnerem! Dokładnie tak to widzę, wbrew pozorom jest w tym ogrom miłości (czytaj wolność <3), na takich fundamentach powstają najtrwalsze świątynie. Pięknie, Beta.
beta_b Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @GrumpyElf @Gosława Paniom się kłaniam. Prosta rymowanka, jakbym robiła streszczenie całkiem długiego referatu. Ale czy to poezja? Prócz równej formy, to nie wiem. bb
GrumpyElf Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b Bardzo korzystne zmiany naniosłaś. Dużo fajniej się czyta, jeszcze głębiej wybrzmiewa.
Marek.zak1 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Ciepło w sercu, jestem obok, wspólny pęd. Na tym to polega i fajnie opisałaś:). Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b Siódmy wers zgrzyta - nie czujesz przy czytaniu Betko, myślę że szukałaś na siłę sylab. Miłego dnia, za treść serduszko.
beta_b Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected] Albo zostań, jeśli chcesz iść ze mną dalej wspólną drogąAlbo zostań, jeśli ze mną chcesz iść dalej wspólną drogą Lepiej? Masz inne pomysły?@Marek.zak1 Strasznie prosta jest ta rymowanka. Liczę, że nie pod disco polo. Ale trudno mi udziwniać sprawy które chcę uprościć. Dzięki za obecność, dobrego dnia, bb
corival Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b Musiałabym powtórzyć to, co inni już powiedzieli, więc pomilczę sobie. Bardzo pozytywnie pomilczę. Spodobały mi się treści, które przekazujesz :) Pozdrawiam :)
[email protected] Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b Może Betko jestem przeczulony na punkcie płynności i rytmiczności, ale obie wersje tego wersu są jakby podziabane, za dużo tam zmienności fraz i wyrazów które jeden z drugim nie gra. Zmienił bym cały i napisał od nowa, ja to robię wielokrotnie w jednym tylko wierszu. Kłaniam się miło. 1
Jo Shakti Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b Fajny utwór, lekki, o miłości, wspólej drodze... podoba mi się, rytmiczny... pisałaś z takim zamiarem, żeby każdy wers miał taką samą liczbę sylab?... bo jeśli tak, to wcale nie jest to taka prosta rymowanka... pozdrawiam:)
Anna_Sendor Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b Podoba mi się:)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Witam - jakby nie było jest o miłości a tak lubię - Pozdr. słonecznie.
Jo Shakti Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @GrumpyElf Żeby postawić świątynię, potrzebny jest jeszcze wspólny cel... ;) pozdrawiam
beta_b Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @Marcin Krzysica Prosty wierszyk, prosty koment ;)@corival Dziękuję, niespodziewane te głaski. @[email protected] Spróbuję pobawić się, zazwyczaj mam w głowie gotowca, zmieniam sporadycznie.@Jo Shakti W pierwszej wersji układ był po 8 sylab w wersie, ale dużo miejsca zwrotki zajmowały. 8-sylabowiec jest prosty, gorsze są nieparzyste (np. 7) @Gosława Mam nadzieję, że jest jasny, Reniu? @Anna_Sendor Dziękuję za czas na lekturę.@Waldemar_Talar_Talar Tak Waldku, operują klawiaturą od niemiłości do miłości. Dziś jest wektor na plusie. Kłaniam się wszystkim, dobrego dnia. bb 1
[email protected] Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b Betko o tym gotowcu w Twojej głowie, dawno wiem, a jakby tak czasami obejrzeć się do tyłu. Rodzisz, rzucasz na papier i jesteś szczęśliwa... daj i nam odrobinę szczęścia.
beta_b Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @[email protected] zmieniłam. Czy jest płynniej wg Ciebie?
[email protected] Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b Betko w czytaniu przejechałem płynnie i język mi się nie zaplątał, jest o key. Popatrz czego się nie robi w pogoni za słowem, myślą?
beta_b Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czego się nie robi w pogoni za rozumem, nie mówiąc o miłości ;D Pojechałam, to żart tylko. bb 2
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @beta_b W samotnym też jest nieźle. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi