Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Grzeczniutki (improwizacja)

Rekomendowane odpowiedzi

@Gosława Niestety karma nie wraca i wielu osobom cwaniaczenie nie przechodzi i nie ponoszą żadnych konsekwencji. Takie życie.

Hehe, w sumie nie wiem czemu ale przypomniało mi się to co Han Solo powiedział do księżniczki Lei: "Lubisz mnie, bo jestem łajdakiem. Mało ich w twoim życiu." Ale kapitan Solo to jednak protagonista więc jemu niech już będzie. :D

@Wędrowiec.1984 Jakiś czas temu moja spotkała swoją nauczycielkę ze szkoły, a ja też do niej chodziłem kilka lat wcześniej. Z rozmowy o tych, którzy byli niezdyscyplinowani i łobuzerscy, padło moje nazwisko. Gdy jej powiedziała, że za mnie wyszła, o mało się nie przewróciła:).

Wiersz jest prawdziwy i ponadczasowy, a do tego świetnie napisany. Niektórzy rzeczywiście nabywają cwaniactwa z zazdrości i frustracji, inni się z tym rodzą, a nawet mają cwaniaków stawianych na piedestale. A ja mówię cieszmy się, że nimi nie jesteśmy, nawet jeśli miałoby to oznaczać los peela; słodkiego mini ratlerka, który się troszkę naszczekał, poirytował, a potem grzecznie wrócił do budy. :) Świetnie to napisałeś. 

ps. Dodatkowe serce mogłabym dać za Star Wars, choć Han Solo to moim zdaniem postać poboczna. Za to najsłodszy cwaniak z możliwych, taki łobuz, że tylko kochać!

@GrumpyElf Tak sobie usiadłem i pomyślałem, że napiszę co mi ślina na język przyniesie. A co tam! No i wyszło takie coś, coś dziwnego ale niech już będzie. Taka mała improwizacja. ;)

Może kiedyś dopiszę kilka zwrotek przed końcówką żeby trochę dopełnić całość.

Mnie się podoba jak Han Solo chodzi. Czasami jak John Wayne. ;)