Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 21 Lutego 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) Patrzę i piszę Patrzę i piszę ciszę, którą deszcz kołysze zdartych serc wycie, Amygdali mleko sieroctwa rysę, myśli z dużych liter mdłe w krypcie echo — Nieobecność jego. Zakrzepy śmierci nieustannie we krwi rosnące, czerni oddechy wkoło mnie melodię pętli co się chce zacieśnić początek cierpki i nijaki koniec. Mgły z żył piosenkę rozwianą na wietrze szramy podniebne jak łąka rozryta kwitnące w tętnień nadzieje najświętsze i tylko nie wiem jak ciebie napisać. Edytowane 21 Lutego 2021 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 11
Czarek Płatak Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi niezmiernie. Dziękuję
w kropki bordo Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2021 @Czarek Płatak dzisiaj dla mnie za gęsto u ciebie :)))))
Czarek Płatak Opublikowano 22 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo też i to trochę o tym. Rozumiem jednak i szanuję ;)) 1
Czarek Płatak Opublikowano 22 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mieć nadzieję, że później odnalazł to czego tak potrzebuje także w rodzinnym domu :) Tak, to chyba dosyć istotna kwestia w wierszach to miejsce na interpretację ;) Dziękuję i pozdrawiam przeserdecznie
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Witaj - jestem na tak - Pozdr. 1
Czarek Płatak Opublikowano 22 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Waldku, dziękuję :)
BPW Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Mi się bardzo podoba. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam. ;) 1
Czarek Płatak Opublikowano 22 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznie dziękuję :) 1
huzarc Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2021 @Czarek Płatak To co najważniejsze i tak zawsze pozostaje poza nawiasem słów. Słowa gonią, złapią, ale uczepią jedynie co najwyżej paznokciem w tworzywo, ale nie pochwycą pełną garścią. Pozdrawiam:) 1
Czarek Płatak Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, z Natura nie wygramy. Ona jest najlepszą malarką :) Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 @Natuskaa, @VaruVaeri, @Somalija, @Marek.zak1, @Franek K, @emwoo Serdeczne dziękuję za wizytę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
emwoo Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Czarek Płatak ależ proszę, Czarku :) 1
Czarek Płatak Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rad jestem. Któż inny tak jak Ty jest w stanie docenić strofy gęsto rymami szpikowane :) Pozdrawiam
Johny Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2021 @Czarek Płatak Ten wiersz jest po prostu przepiękny. Niesamowicie oddziałuje na wyobraźnię, maluje przed oczami obrazy bólu i cierpienia, ale robi to w taki sposób, że jest to niesamowite przeżycie estetyczne. Tak jakby wiersz mówił "to jest życie, z całym jego przerażającym złem i chaosem, a jednak wciąż piękne". I te rymy! Ten rytm! Kilkakrotnie usiłowałem ten wiersz sobie nagrać. Szkoda, że mam głos jak wiertarka udarowa ;). No po prostu to jest cudne. Bardzo mi się podoba. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Witam Czarku, dawno u CIEBIE NIE BYŁAM, ALE TERZ JESTEM. Wiersz poruszający, choć wymaga skupienia podczas czytania, mimo tego przyciąga, Przyciągają szczególnie słowa: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gratuluję. Pozdrawiam Justyna.
Czarek Płatak Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba oblałem się rumieńcem. Dziękuję z całego serca za tak ciepłe słowa. Pozdrawiam z serdecznością Dziękuję Justa za słowa do wiersza i za przypomnienie sobie o mnie :) Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi