Marek.zak1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 O demokracjo ukochana, wielu o tobie śni od rana, ona podnieca nas i nęci, świat cały wokół niej się kręci. Cudowna przyszłość, choć z pęknięciem, ludzie o nią walczą zawzięcie, prowadzą wojny, zabijają a one hołd zwycięzcom dają. którzy piszą z wojny relację: „Za wolność i demokrację”. Jeśli za demokrację, ktoś wstawiłby coś innego, co go kręci bardziej i śni od rana, może to zrobić, ale własną odpowiedzialność. Autor z powodu fantazji czytelnika nie ponosi żadnej odpowiedzialności. 5
Gathas Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Oooo, własnie kiedy to czytałem za demokrację wstawiłem bardzo złą rzecz... no po prostu XD 1
Marek.zak1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdybym to wstawił, moderator (bardzo słusznie) by ten uniwersalny wiersz wykasował, a tak każdy czytelnik może pofantazjować, a autor w aureoli poprawności:). 1
Karina Westfall Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgadzam się w stu procentach. Bardzo dobrze to ująłeś. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dość, że morduje się w imię ideologii (jak prawie zawsze), to jeszcze nigdzie tej demokracji nie można dojrzeć. To w końcu o co chodzi? Pozdrawiam serdecznie!
Gość Franek K Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 A jak by dupokracja miała wyglądać w praktyce? Bardzo ciekaw Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Ja tam w ogóle tego pojęcia nie lubię. Jakoś tak nieromantycznie brzmi.
Marek.zak1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 @Franek K Zawsze możesz mieć coś innego jak zamienisz na d...moja i hołd na "ją":).
joanna53 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 ta demokracja to za bardzo nie rzuca się w oczy, życzę szczęśliwego Nowego Roku:) 1
Czarek Płatak Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Przykre, że tak jak wszystko tak ten nieomalże idealny, starożytny system jest tak przez ludzi wypaczany. Pozdrowienia 1
kronikarka1000 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 @Marek.zak1 Dzień dobry, od wieków nic się w tej materii nie zmienia... Taka smuga cienia demokracj na prześwietnej demokracji... Podoba mi się tekst - serc dalej kopiować nie potrafię, ale chętnie bym zostawiła.
Rekomendowane odpowiedzi