Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jazzkółka Opublikowano 7 Listopada 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) ostatni takt światła osuwa się wydłużonym dźwiękiem a ja zahipnotyzowana wspinam się na palce by dotknąć twojej melodii drżę badając czubkiem języka czułe miejsce po słowie kocham i nie mogę się doczekać kiedy wygramy z naszego nieba kolejne wieczności Edytowane 7 Listopada 2020 przez opal (wyświetl historię edycji) 10
Radek78 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Ileż to uczuć mieści się w jednej chwili. Pięknie opowiadasz, mucha nie siada:) 1
Marek.zak1 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Są miłosne emocje:). Pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo delikatny, drżący opis jednej z nieskończonych cudownych chwil czystej miłosći... Dla mnie byłby może jszcze bardziej delikatny i drżący bez dwóch słów:"zahipnotyzowana" i "kocham", bo to, o czym "informują", mogę już wyczuć w tekście. Pozdrawiam :) 1
jazzkółka Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) @Radek78 Rozbawiłeś mnie tą muchą Radek! (Czyżby to jeszcze jedno skojarzenie po sprzątaniu lodówki...? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ) Dziękuję serdecznie @Marek.zak1 Dziękuję, że je dostrzegasz Marku. @duszka Pozdrawiam serdecznie @duszka Dziękuję za Twój czas Jeśli chodzi o skrócenie wiersza, to nad pierwszą propozycją będę się jeszcze zastanawiać, a co do drugiej to, pozwolisz, zostanę przy swojej wersji. Bo słowo "kocham" jest, po pierwsze (i -zawsze ) jednak dla mnie kluczowe, po drugie - nie jest to miniaturka, którą muszę oczyszczać z wszelkich "zbędnych" słów, a po trzecie, jest ono łącznikiem między poszczególnymi częściami (mogę czytać albo: "badając czubkiem języka czułe miejsce po słowie kocham", albo: "kocham i nie mogę się doczekać"). Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Edytowane 7 Listopada 2020 przez opal (wyświetl historię edycji)
duszka Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 @opal Tak, teraz to zauważyłam, ze słowo "kocham" odnosi sie do wypowiedzi powyżej. Chyba zmylił mnie ten odstęp do nich.., i wczesniejsze "a ja", które jeszcze we mnie brzmiało i zasugerowało, że "kocham" odnosi się do podmiotu lirycznego. To, co Ci proponuję, to zawsze tylko impulsy i informacje o odbiorze, przy czym zawsze szanuję decyzję autora. :) Pozdrawiam :)
lena2_ Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta fraza bardzo mi się podoba , mistrzostwo liryki:):) 1
Radek78 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Czy ten wiersz to jest wycie do księżyca? @opal czy
jazzkółka Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 @Radek78 Podziwiam prze nickliwość Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jak mówi stare przysłowie pss... z czół: "Lepsze wycie, niż po łebku (z)mycie".
jazzkółka Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 @Radek78 Tak. Booli. Ojjj, boli. I tu podziękuję już za Twoją uwagę, bo, nawiązując do pierwszego komentarza, mam nieodparte wrażenie, że na tym wierszu jakby za często mucha mi siada. Miłej niedzieli. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Czarek Płatak Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Bardzo podoba mi się układ wiersza z jego jedno/dwusylabowymi przerywnikami, a może douzupełnieniami. Zwał jak zwał. Fajny jest :) 1
jazzkółka Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 @Czarek Płatak Dzięki za komentarz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajny jest.
tetu Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Ciekawy wiersz, bliski mi tytuł:) Podoba mi się tutaj przestrzeń jaką zostawiasz dla wyobraźni, to lubię. Połączenie światła i muzyki w Twojej pracy jest bardzo ekspresyjne. Cisną mi się na usta słowa, że to życie jest światłem, a światło jest w nas, zatem jak dużo możemy sobie dać. Ładnie. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi