Ewa Witek Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Zwykli ludzie mieszkają w zwykłych domach mają zwykłe żony dzieci kochanki jedzą zwykły chleb piją zwykłą wodę mówią zwykłe "dzień dobry" i zwykłe " do widzenia " zwykły zegar odmierza czas ich zwykłego życia ... zwykli ludzie są nadzwyczajnie zwykli 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mieszkają w zwykłych szarych domach. Prowadzą zwykłe szare życie i otaczają ich zwykłe szare miraże. Pozdrawiam Szary człowiek
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Witam - polubiłem tą zwykłość - Pozd.
Nata_Kruk Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powtórka tytułu w pierwszym wersie, można, jednak tutaj widziałabym nieco inny tytuł, np. zwyczajność. Poza tym, chyba zbyt wiele razy powtórzone słowo.. zwykłe/zwykli.. Pozwoliłam sobie (jw.) co nieco okroić i troszkę rozbić, spójrz, nie musisz niczego zmieniać, jeśli Twoja wersja bardziej Ci... ścięłam też końcówkę, nie "zagrała mi". Pomysł bardzo fajny. Skojarzyły mi się teksty Agnieszki Osieckiej, nie wiem, dlaczego akurat ona przyszła mi go głowy. Będę wdzięczna za odzew na zmiany. Pozdrawiam. Edytowane 21 Października 2020 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Ewa Witek Opublikowano 25 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 @Nata_Kruk przepraszam, że tak długo nie odpisywałam ale ...pogubiłam się trochę w powiadomieniach. Cieszę się z każdej podpowiedzi , recenzji, oceny . Dla mnie są bardzo cenne i ważne . Ja dopiero zaczęłam pisać , nie mam żadnego doświadczenia . Wszystkie Twoje uwagi bardzo dokładnie przemyślę i przeanalizuje. Jeszcze raz dziękuję, że przeczytałaś i obiecuję, że poinformuję Cię o moich przemyśleniach . Pozdrawiam serdecznie .
Nata_Kruk Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Nie przepraszaj, każdemu zdarzy się jakiś poślizg... Jeżeli dopiero zaczęłaś 'przygodę' z pisaniem, to jest to obiecujący początek, a czytelnik.. wszystkiego nie przeczyta, bo rotacja wierszy jest błyskawiczna. Ktoś pochwali, ktoś inny zechce i poszpera w treści, zostawi uwagi i ucieszy się, gdy jest odzew, i za 'ten' bardzo Ci dziękuję. Ewentualne zmiany, zawsze po konkretnym namyśle... ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi