Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry tekst. Tylko wychodzi na to, że pies nie jest stary. I dobrze :)

A Pl-ka też młoda, bo ma młodziutkie serce.

Opublikowano

stara baba zamieszkała gdzieś w umyśle

skrzą synapsy pod ciężarem kopy lat

wciąż powtarza że jej w nocy stale śni się

że jest stara i nie dla niej już ten świat

lecz wystarczy wyjść do ludzi porozmawiać

i na forum skreślić krótki jakiś tekst

wspólny spacer jakieś ciastko oraz kawa

a świat jakby zaraz inny zda się jest

więc miast zrzędzić popracować ciut nad sobą

cząstkę siebie ofiarować innym wnet

nie spostrzeże bo z zajętą chodzi głową

stara baba gdzieś zniknęła poszła precz

nie daję serducha, bo nie znoszę takich tekstów

każda ludzka jesień jest piękna tylko trzeba to umieć dostrzec

Pozdrawiam

Opublikowano

@Ewa Witek Starość 

- rzecz umowna - np. taka modelka jako 15latka udaje 40kę, a z 30ką czuję się jak 80ka... Uważam, że  od pewnego wieku kobiety nie powinny obchodzić (kolejnych, odliczanych) urodzin. To urodziny powinny obchodzić kobiety (duużym łukiem). Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano

@iwonaroma Dziękuję ! Pozdrawiam .

@iwonaroma @iwonaroma @Waldemar_Talar_Talar Dziekuję !

@Henryk_Jakowiec pozdrawiam również !

@Natuskaa Kapelusze...to materiał na kolejny wiersz . Czereśnie bardzo dobre . Smakują i mnie i ptakom . 

@Dag Bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie . Jestem początkującą wierszokletką i każde dobre słowo jest dla mnie ważne . Pozdrawiam !

@duszka Dziękuję bardzo . Pozdrawiam !

@annzau Dziękuję ! 

Opublikowano

@opal No cóż... Mam pięknego patrona, bardzo zacnego ,  więc obchodzę urodziny . Mój wiek nie jest dla mnie problemem . Myślę, że z każdym następnym rokiem ,kocham świat coraz bardziej . Czy jest to miłość z wzajemnością ? Różnie bywa ale moje uczucie jest bezwarunkowe.

@Jacek_Suchowicz Ja kocham swoją jesień , myślę, że bardziej niż kochałam wiosnę . Dziękuję za przeczytanie . Pozdrawiam.

@Lidia Maria Concertina Dziękuję za przeczytanie i wszystkie cenne uwagi. Pozdrawiam serdecznie !

@Pan Ropuch Pozdrawiam serdecznie i przesyłam troszkę mojej pozytywnej energii .

@Marcin Krzysica Dziękuję za recenzję i podpowiedź . Pozdrawiam serdecznie !

@Bogdan Brzozka Dziękuję za ciepłe słowa . Pozdrawiam !

@Franek K Dziękuję za przeczytanie i recenzję . Pozdrawiam serdecznie . 

A pieski...są cztery i stare i młode . Wszystkie bardzo kochane .

@Sylwester_Lasota Babcia miała rację .Pozdrawiam serdecznie !

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Somalija   Dzień dobry, pani Agnieszko, przed chwilą wstałem i piję kożucha kapucyna.   Jeśli chodzi o fetysz, to: kontekst był erotyczny i to nic złego - nie jesteśmy już przecież niedoświadczoną młodzieżą, a ludźmi w średnim wieku i mamy prawo mieć różne upodobania erotyczne - pewnie pani była lekko podchmielona - wtedy ludziom języki z łatwością...   A jeśli chodzi o odnośniki, to: w komentarzu pod pani wierszem pod tytułem - "Och, Karol!"   Łukasz Jasiński 
    • Podczas okupacji niemieckiej istniały wszystkie struktury państwa polskiego. Począwszy od armii, władzy sądowniczej, a skończywszy na szkolnictwie. Byliśmy jedynym krajem, w którym produkowano broń seryjnie. Do lipca 1944 roku wykonano 600 egzemplarzy Błyskawic. Powstanie Warszawskie nie przerwało produkcji. Dzieło inżynierów- Zawrotnego i Wielaniera, było po polskim Stenie najsłynniejszą konspiracyjną konstrukcją broni tego typu w Europie. Państwo Podziemne - doskonałość, fenomen i cud.   Z czasem płyną powolne interwały. A my tak bardzo przejęci obrotem spraw, z uśmiechem uczepionym u twarzy. Sursum corda, toast za życie bez obaw. Gdzieś tam są Oni, młodzi gniewni, nieuważni na chmury, za wcześnie za późno urodzeni. Piękni Żołnierze Wyklęci. Niezłomni. Rozważam swoje możliwości. Bo mogę. Wszystkie te jak, co i dlaczego, pozbieram maleńkie chwile radości. Tęsknoty rzucę w tak słoneczne niebo.          
    • @andrew Paciorku, chyba po tym co ci zapodam przestaniesz pysznie i głośno się tu obnosić z tym zaufaniem. A wystarczyłoby poczytać ewangelistów by nie sprzedawać się dostojnym tęgościom za ich bełkotliwe wygłupy o niebiesiech.   Niestety (dla ciebie i podobnie narcyzowatych) ono nie jest miejscem do którego się wchodzi. To jest czlowieczy stan miary bycia z Chrystusem. Niebo to zjednoczenie z nim oznaczające uwielbienie boga, nie jakiejś laski, jałowe zresztą gdyż ty w tym stanie wielbienia będziesz bez jaj i kutasika, a ona bez waginy. Oboje "jako aniołowie" będzieta.   "Ewangelia według św. Mateusza 22:29-33 BW1975 "A Jezus odpowiadając, rzekł im: Błądzicie, nie znając Pism ani mocy Bożej. Albowiem przy zmartwychwstaniu ani się żenić nie będą, ani za mąż wychodzić, lecz będą jak aniołowie w niebie. " Czytać, czytać, żeby gdy ziemskość minienie nie zmartwychwstać z ręką w nocniku zamiast w waginie     Chyba że zaPISzesz się do Allaha. Nie, nie, żadnych hurys i rozpusty a to:   "2.25. Głoście dobrą nowinę tym, którzy wierzą i czynią dobro [5], albowiem dla nich są Rajskie Ogrody, pod którymi płyną strumienie. Gdy spożywać będą owoce z Ogrodów, wspomną „To jest to, co już kiedyś spożywaliśmy”. Otrzymają bowiem dary podobne do tego, co już mieli wcześniej. I w tych Ogrodach mieć będą"nieskazitelne małżonki i będą tam żyć wiecznie."   (za KORANEM, a nie urojeniami).
    • @Relsom  co też można zrobić- i któraż samotność gorsza( lepsza) niż ta samotność, czy samotność we dwoje
    • @Witalisa  ładnie- i lipiec taki trochę na przemian- raz deszcz raz słońce
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...