gałąź Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) wyszłam przed drzwi, deszczowe zimno dawało dreszcz bałam się być musiałam wyjść do domu za miedzą wrócił wujek podejrzanie zapytał: co tam? Już nie pamiętam co powiedziałam ukryłam wszystko skuliłam się opierając o dom patrzyłam z niecierpliwością na wprost kiedy wrócicie? Wróćcie już! Zimno mi wszędzie, ze strachu się trzęsę * zapomniałam o tym na lata ten deszcz, to oczekiwanie i drżenie dzisiaj wspomnienie wraca nieprzyjemne zaprzeczenie chcę pamiętać, ale tego jest za dużo! Jak pomieścić mam ponad 20 lat w moim małym sercu, obciążonym tak, że witalności mu brak ale pamiętać chcę, chcę znać historię rozumieć zdarzenia, poczuć emocje zobaczyć podłoże moich lęków i trudności wyzdrowieć z przeszłości by przestać czuć ten deszcz, tą wilgoć i to drżenie Edytowane 15 Października 2020 przez gałąź (wyświetl historię edycji) 2
duszka Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 @gałąź Ciekawy i według mnie ważny, sięgający w niepokojące warstwy naszej podświadomości temat.. Napisałaś o tym otwarcie i odawżnie, jakby wołając o pomoc... Proponowałabym Ci tylko nadać nieco więcej zwięzłości niektórym wypowiedziom, (podobnie jak to zrobiłaś w pierwszej zwrotce), aby zabrzmiały mniej epicko, a bardziej lirycznie i przez to wyraźniej. Miałam też spontanicznie pomysł, aby ostatnia zwrotkę zakończyć nieco innym sformułowaniem: "wyzdrowieć z przeszłości", i że byłby to dobry tytuł. To tyle moich przemyśleń :) Pozdrawiam Cię serdecznie :) 1
gałąź Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 @duszka dziękuję pięknie za opinię! popracuję nad wierszem jeszcze mając w pamięci Twoje słowa, zobaczę co z tego wyjdzie ostatecznie :) uwielbiam konkretną krytykę, wtedy wiem co można poprawić, gdzie się nie spina. Pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 Zgadzam się z @duszka . Pozdrawiam 1
Lahaj Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 @gałąź Ja daje serce za temat i za przebłyski jak ten temat poprowadzić ale ogolnie to Ty musisz tu dużo poprawić. Rymy brzmią nieprawdziwie z deka groteskowo a nie powinny. 1
gałąź Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 @Lahaj dziękuję! A podaj proszę przykłady wersów które Ci się podobają a które są wg Ciebie do poprawy.
Lahaj Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mozna prosciej np: wyszlam na deszcz wyniosłam chlupot i zimny pot nie daje spać od lat ten miły wójek pyta — co tam? sorry jestem w nastroju do żartów Edytowane 2 Października 2020 przez Lahaj (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 @gałąź : Dziękuję. :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 .. i jeszcze raz. :)
Rekomendowane odpowiedzi