Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 gdy poczujesz ciszę tul się do niej nie pozwól by była sama cisza nie lubi samotności jest czuła delikatna rozumie nas cisza to nie pustka - jest namacalna ma w sobie dużo poezji ciszy trzeba się nauczyć ona jest tego warta nie omijajmy jej 5
[email protected] Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 (edytowane) @Waldemar_Talar_Talar "Cisza - niekiedy tylko pająk siatką wzruszy, lub przed oknem topolę wietrzyk pomuskuje; och! Jak lekko oddychać, słodko marzyć duszy- tu mi gwar, tu mi śmiech myśli me krępuje." - Cyprian Kami Norwid. Słyszysz ciszę? Pozdrawiam. Edytowane 28 Września 2020 przez [email protected] (wyświetl historię edycji)
duszka Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cisza to nasz przyjaciel, lecz nie zawsze chciany... Dziękuję Ci za ten wiersz, Waldemarze.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Grzegorzu - miło ćmię widzieć - fajnie że czytasz. Pozd. @duszka - ależ proszę bardzo - cieszy mnie że się podoba. Radości zycze. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 @Waldemar_Talar_Talar Podpatrzyłem kiedyś ciszę wczesnym rankiem w stogu siana szykowała się do wyjścia jakaś taka rozmemłana. Choć na głowie miała czepek bez skarpetek w starych laczkach szykowała się do skoku bowiem tam w pobliskich krzaczkach wiła się srebrzysta rzeczka raj dla duszy i dla ciała tam to właśnie owa cisza ranną kąpiel będzie brała porzuciła zwiewny szlafrok oślepiła mnie nagością więc wylazłem z mej kryjówki chcąc powitać ją z radością cisza, kiedy zobaczyła, że podgląda ją mężczyzna zawstydzona wykrzyczała - co, ciekawi cię golizna? Pozdrawiam ;) 2
[email protected] Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 @Henryk_Jakowiec To podglądacz mały ciszyk sianem żyje, więc jest lichy. Pozdrawiam Heńku.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2020 @Kot - dziękuje i pozdrawiam.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2020 @Waldemar_Talar_Talar Pewnie dlatego zawsze lubiłem "Brzmienie ciszy" Nie jest to najlepszy cover , ale coś w nim jest. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje za czytanie - Pozd. @Andrzej_Wojnowski - miło że byłeś i zostawiłeś fajny utwór. Nie wiedziałem że jest festiwal turystycznej pieśni. Tym bardziej dziękuje Andrzeju. Pozd.
jazzkółka Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 @Waldemar_Talar_Talar Zgadzam się, dla mnie w poezji - najważniejsze - jest poza słowami, nieuchwytne... Pozdrawiam i dziękuję za obecność pod moimi tekstami Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi