Pan Ropuch Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Powołany do życia siłami natury staję przed lustrem i pytam raz i ostatni sam siebie - kim jestem? kim jest moje ja w mym środku? po krótkim namyśle stwierdzam - mój środek i ja jest zawsze tam gdzie mój obwodek, dlategoteż przyjmuję jako obowiązujące ponad wszystkie występujące zaimki osobowe - zaimki miejsca - Tu i Tam które osobno użyte mogą budzić konsternację i dyskomfort oraz niepotrzebne komplikacje w zastosowaniu, mając to głęboko na uwadze - wychodzę naprzeciw tym niepotrzebnym perturbacjom łącząc je raz i na zawsze w jeden zawsze obowiązujący zaimek mnie określający - TuTam zapisany w ten, a nie w żaden inny sposób, tym też sposobem rezygnuję raz i na zawsze z niezbyt dobrze kojarzącego się i archaicznego z góry mnie określającego jako samca zaimka osobowego Pan w konsekwencji zaś wewnętrznego egzystowania jako płaz co zresztą już ukonstytuuowałem czas jakiś temu z dniem dzisiejeszym staję się TuTam Ropuch - niedomiennie już nigdy potem ;) Pozdrawiam TuTam Ropuch Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi