Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brzmi jak dziecięca wyliczanka 

Jednak tekst niesie za sobą ciężki kaliber słów i znaczeń 

Ciekawie bardzo 

Pozdrawiam

Opublikowano

@iwonaroma  Zestawienie skrajności nic jeszcze nie wyjaśnia, ale jej zauważenie pierwszym krokiem do refleksji i zmiany

@[email protected] Rzeczywiście nie jest kolejność przywoływanych wydarzeń zbyt pracowicie uszeregowana, ale też nie było to moim priorytetem. Celem był wiersz dysharmoniczny i pozbawiony ruchu, surowy zapis medytacji, w którym kolejne tematy przechodzą między sobą dość swobodnie. Z samym szeregowaniem też mógłby być problem, zważywszy że odnoszę się do wydarzeń których nie da się zaszufladkować pod jedną datą.

@Andrzej_Wojnowski ,,A, jak myślę, ze panowie duza by juz mogli mieć, ino oni nie chcom chcieć."

@Gosława @Marek.zak1 @Antosiek Szyszka  Dziękuję wszystkim za wizytę i również pozdrawiam :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Wiersz przecież nie ma żadnej władzy. Można wziąć tyle tych zachwytów. Zanurzyć się, a i nic się nie zdarzy. Zagrać polifonie, choć nic nie wygramy. Gdy tchu zabraknie ocali z zaszczytów, bo wiersz nie ma żadnej władzy.   Melozzo da Forli- tych obłoków mapy Agnus dei  tych wszechrzeczy atutów zanurzyć się w nich, a nic się nie zdarzy.   Zima Bruegla- tu aż twarz cała parzy Upiory Goi grozy wielkich niebytów jak strofy, co nie mają żadnej władzy.   Dante wciąż niewarty żadnej ofiary. Cieniem bzów jaśniejących nawyków, zanurzyć się i nic się nie zdarzy.   Gdy życie o kłamstwie wciąż marzy. a śmierć prawdą wyzwolonych świtów. Wiersz przecież nie ma żadnej władzy, zanurzyć się w nim, a nic się nie zdarzy.            
    • @Gall Anonim tak mi się skojarzyło  Kto Ty jesteś  Polak mały jaki znak twój Orzeł biały…   to wiele wyjaśnia 
    • @BarriKuba niektórym osobom nie mieści się w głowie że może istnieć inny parkiet na którym dobra doczesne nie mają żadnego znaczenia. Kiedyś zadzwoniła do mnie Pani z banku i powiedziała panie Robercie mam dla pana super propozycję proszę przyjechać do oddziału to panu powiem. No i jadę bo nie wiem co się wydarzyło a pani mi mówi że ma dla mnie świetny pomysł na inwestycję jak będę odkładał po 100 zł miesięcznie to na koniec roku uzbiera mi się 1200 zł, będą to środki których się nie spodziewam i będą nagrodą za cały rok oszczędzania, niewielkiej kwoty odkładanej z pensji. Ja się pytam po czym wnioskuję że tak będzie, a ona z rozbrajającą szczerością odpowiada wszystkie tutaj tak robimy. Niektórzy tak bardzo wierzą w swoją wielkość że nie dostrzegają jakie to jest niestosowne. @Migrena nie sądzisz? 
    • @Berenika97 oj mądrze ale czy wszyscy to docenią. Bo o przyjaźni się nie krzyczy tylko rozumie bez słów. Pięknie 
    • @Migrena moim zdaniem nie ma co trzeba się spotykać, a przynajmniej spróbować. Ja kiedyś byłem motorem napędowym każdej organizacji. Choć powiem szczerze ludzie robią łaskę że się spotykają i wymagają dużej atencji, jakby conajmniej dostali Nobla. Na dłuższą metę jest to uciążliwe bo ileż można karmić czyjeś ego. Tu na portalu zauważyłem że taką osobą która jest długo i dominuje pod wierszami jest @Alicja_Wysockawięc możesz jej się zapytać czy ktoś organizował już takie zjazdy literackie, albo też możesz założyć nowy wątek i zapytać się czy ktoś ma potrzebę spotkania. Na beju to właśnie tak działało ktoś napisał w którym mieście i kiedy się spotykamy i ludzie się do wątku dopisywali i spotykali. Tylko ważna zawsze jest jedna osoba która to organizuje i wszystko dogrywa bo tak jak już wspomniałem reszcie właściwie się nie chce i chcą przyjechać na gotowe. Mnie po tylu latach też już się nie chce ale jak ktoś zorganizuje to pojadę i choćby do Rzymu. To jest odpowiedź na twój wiersz.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam Robert
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...