Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

budzę się nagle w ciemności ciszy

ciało zdrętwiałe lepkie spocone

mrok mi zdejmuje z oczu powieki

chcą one dojrzeć lecz wąskie źrenice

nie mogę się ruszyć choć bardzo pragnę

czy to ze strachu leżę bezwładnie

wyczuwam wokół przestrzeni mało

duszno tu strasznie śmierdzi me ciało

wolę życia na ręce kładę

rozkładam wolniutko

wyczuwam ściany

podnoszę do góry

znowu granica

odbiera mi chęci do iskry nadziei

zapach drewna ostry i świeży

klaustrofobia dusi przytłacza

budzi wspomnienia nic nie wybacza

co mogłem zrobić

a co nie zrobiłem

siły witalne w ostatniej trwodze

chcą moje ciało wyzwolić z tego

z tej małej altanki

skąd wyjścia nie ma

co wszystko kończy

albo też zmienia

Opublikowano

Witam - czytam i się nie znajduję -  nie wiem o co autorowi chodzi.

Wiec proszę by mnie oświecił - jaki kryje się w tym zamiar.

Pozd.

Opublikowano (edytowane)

@Waldemar_Talar_Talar

Waldemar_Talar_Talar→Dzięki:)→Tytuł specjalnie taki.

Człek pochowany żywcem w trumnie. Chce wyjść i myśli o swym życiu.

Także metafora, o ''zapętleniu w sieci własnej psychiki''. W życiu różnie się układa..

Ale lepiej nie tłumaczyć. Niech każdy rozumie po swojemu:)→Pozdrawiam:))

Edytowane przez Dekaos Dondi (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Ból, smutek, rozpacz, gorycz, strach, bezradność, gniew, ból, samotność, żal, pustka, ból, słabość, męka, niepewność, cierpienie, udręka, żałość, ból, przykrość, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli, złość, strapienie, tortura, boleść, ból, zmartwienie, zamęt, ból, żałoba, mrok, chandra, ponurość, rozżalenie, ból, ciemność, zasmucenie, ból, melancholia, nicość, załamanie, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli, szaleństwo, desperacja, chmurność, ból, obłęd, przygnębienie, bezsens, tragedia, lament, chłód, depresja, okropność, zagubienie, słabość, ból, chorobą, znękanie, ból, szarość, beznadzieja, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli, posępność, ból ,skrzywdzenie, duszność, lęk, koszmar, ciężkość, przygniecenie, ból, trud, ckliwość, nędza, ból, zgryzienie, dramat, nerwica, płacz, zamknięcie, bojaźń, ból, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli, elegia, ból, ponurość, pech, zmaltretowanie, nieszczęście, przeraźliwość, ból, bladość, niefart, śmierć, zapłakanie, nienawiść, ból, bieda, drętwość, szok, masakra, feralność, ból, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli, łzy, przerażenie, ból, katorga, wstrząśniecie, groza, ból, marność, bunt, niedowierzanie, zgorzknienie, otępiałość, ból, katastrofa, lód, srogość, opętanie, wariactwo, fatalność, ból, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli, niepocieszenie, ból, makabryczność, złość, wypalenie, niewesołość, markotność, załamanie, ból, porażenie, lichość, wątłość, ból, kwaśność, dołowanie, potworność, kiepski, nieukojenie, zło, ból, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli, chaos, ból, prześladowanie, nieswój, przygaszony, zgorszenie, stracony, ból, zabity, znerwicowanie, przegrany, zafrasowany, wybuchowy, pogubiony, ból, zatrważający, niezdrowy, zamroczony, ból, zniewolony, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli, bezwolny, ogłupiały, nijaki, ból, strachliwy, niepewny, wycofany, ból, nierad, wisielczy, przygnieciony, ból, niechętny, przybity, podły, zakłopotany, martwy, płytki, durny, ból, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli, problematyczny, niełatwy, przewrażliwiony, słaby, ból, straszny, impulsywny, ból, niegodny, przeklęty, posmutniały, zgubiony, przerażony, ból ,tchórzliwy, opłakany, ból, chłodny, rozszarpany, zabity, ból boli, ból boli, ból boli, ból boli(…)    
    • odłączając myślenie biegnę do białych azalii   silnym słońcem opiekujesz się mną   dla serca oddychaj rośliną        
    • On zawsze jest gdzieś blisko ciebie pomocną rękę potrafi podać gdy masz pod górkę trudności wielkie cię poprowadzi miłość mu okaż   :))
    • @Berenika97 Z filozofii miałem pałę,                           ... więc poetą zostałem! Miłego dnia Bereniko.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To jakby od dymu z komina, ucho zapamiętuje to czego nie wypowiadasz,  wiem, że tak tez się da. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...