beta_b Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Rozglądam się wokół i nic się nie stało tylko zgubiłam ciekawość. A po co ci ona to zbędna korona jedzenie masz spanie co dnia. Mawiają przysłowia że z piekła ci ona a ona wyciąga z toni (ze dna?) bo gdy się zanurzam to ona zostaje i męczy pytaniem .... Ciekawość zaleta kolorów paleta miałam ją zawsze przy sobie. Prowadzi jak ścieżka więc martwię się trochę bo nie wiem co teraz zrobię. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 4 Maja 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
Maria_M Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Po przeczytaniu Twojego wiersza pomyślałam: jak to dobrze, że nigdy jeszcze nie zgubiłam ciekawości, a rzeczywiście można ją zgubić. Nigdy nie brałam takiej ewentualności pod uwagę. Dziękuję za ten wiersz:))
Gość Radosław Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Z jednej strony uśmiecham się przy kawie, a z drugiej zastanawiam ... co może kryć się głębiej za zgubą ? Edytowane 3 Maja 2020 przez Radosław (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 ciekawość jak dla mnie kwestia charakteru czy mocnych stron haha
Marek.zak1 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Mocno smutne, ale może ta ciekawość wróci, czego życzę. Pozdrawiam.
Iwa-Iwa Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Ciekawość to pierwszy stopień do piekła jak to się mówi, ale wiersz napisać o tym to sztuka piękny :)
violetta Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 a jak tam Beatko projekt, udał się?:)
beta_b Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie, ja też nie. Tu słyszę ciekawość ;) Tak się nie znam. Ciekawe są wnioski i uczucia, które tekst wzbudza. To niech się pali w piekielnym piecu, ale ciekawość nie umiera. Dzięki za reakcje. To nie poezja, ale pytanie zostaje ważkie. bb @valeria Wpłynęło podobno 14 tys. wniosków. W sumie wycofałam się na finiszu, jest rozpisany projekt, ale nie wysłany, bo to nie moja strona, nie mój interes a byłaby moja prawna odpowiedzialność (moja działalność gospodarcza). Muszę dbać o swoje interesy, a nie zaglądać innym do gara. Zrozumiałam to i to najważniejsze. b
Luule Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Beto, pierwsza zwrotka sama mogłaby być miniaturką:) reszta w porządku, ale po pierwszej miałam apetyt na więcej.. hmm może dramaturgii i pesymizmu ?(tylko nie wiem czy to dobrze o mnie świadczy, no ale ten typ tak ma;)). Bo brak ciekawości kojarzy mi się z pogłębiającą obojętnością, apatią, zardzewieniem trybików w głowie - a dalej - wymarciem dziecka, brakiem spontaniczności i zachwytu, uśmiechu. a bez tego smutniej, i nie tylko . Ktoś mógłby rzec, jak te jakby głosy z zewnątrz w Twoim wierszu, a co to takiego. No sporo. a więc niech wraca! Latają mi teraz gdzieś po głowie, lecz zbyt nieuchwytnie, teksty z piosenek, właśnie, że bez ciekawości jutro nie ma sensu. A pierwsza zapukała Szymborska ze swoim: 'Mogłam być sobą - ale bez zdziwienia,a to by oznaczało,że kimś całkiem innym.' No i trafiłam przy okazji na przysłowie, że bez ciekawości nie ma mądrości. A to z tym piekłem,eh, to wiadomo w jakim kontekście mogło powstać, bo komu by zależało, żeby maluczcy się przypadkiem w porywie zbytniego oświecenia, nie zbuntowali. Eh ach oh;)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2020 Witaj - znajdzie się bo musi toć to kobiecy sens. Miłego popołudnia życzę.
Gość Radosław Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 @beta_b "Tu słyszę ciekawość ;) " Dzielę się tym, co zostało ;) Pozdrawiam , dobrego dnia i ... ciekawości .
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2020 Dalej w formie. " Niech szczęście Ci sprzyja a wirus omija" Pozdrawiam PS. Chyba że to wirus poezji. Bardzo niebezpieczny ale uroczy.
MIROSŁAW C. Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 @beta_b 'Przyszłość budzi niepokój, ale też ciekawość'. Stare, nie wróci. Ale czy nowe musi być gorsze - bez mała, jak u Williama Shakespeare :) . Pozdrawiam.
Czarek Płatak Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 No właśnie, ciekawy jestem :)
Rekomendowane odpowiedzi