bazyl_prost Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) Ze złych rzeczy nie ma zysku Ekonomia opiera się na dobrobycie bez meritum nie ma sensu Pies i jeleń mogą żyć razem ale nigdy nie będą tym samym bez zadośćuczynienia przeprosiny są puste krowa podobno głupia… swój rozum ma drzewo nie wzejdzie bez dobrej wody Miernota zawsze lubi błyszczeć garnki nie wytrzymają śmierci Poezja nie może zapominać o ciele gdyż miałaby brzydką twarz Muzyka ma wiele głosów Woda święcona nie zmyje złej woli lordowie bez sympatyków są bardzo biedni w koleżeństwie też jest równowaga problemy lepiej rozwikłać niż zdusić Prawda i spokojny rozum są znacznie lepsze niż kłamstwa cnota nie budzi sprzecznych myśli Głupota jest bardzo błyskotliwa ale mało widzi Dobra wola zawsze znajdzie dobry nurt trwałość to często nie siła wyobraźnia nie może przysłaniać dobrych realiów Róża nie poradzi na to że jest różą . ważne że nie jest diabłem ryba rybie nie równa kot umie wytrzymać upokorzenie gdy coś nas zaskakuje warto się zastanowić poczucie kontroli to brak twardej kontroli zły pies rany nie zagoi Daniel bez równowagi to szkodnik, nie wszystko to pliki do ściągnięcia Chaos informacyjny nie prowadzi do równowagi nie każdy kolor to szczęście Wszelkie zasady wywodzą się z prostych reguł Piękno nie jest krzykiem mody uroda to przymiotnik równowagi nie nadmiaru ponura dorosłość nie jest warta rezygnacji z dzieciństwa nie dobrze mówić tylko o skrajnościach wścibstwo to nie zrozumienie tani blichtr nie stanie się mądrością to co wieczne może być tylko dobre , zło to żaden dorobek natura wszystko wie , potwory żyją krótko dobrobyt polega także na nie tworzeniu potworów Człowiek i środowisko tworzą istotę istnienia ludzkości nie warto zbytnio myśleć o zaświatach gdyż gubi się życie reguły życia nie są nudne a niezłomne, fajerwerki trwają krótko życie to coś innego niż maszyna piękno idzie w szeregu z prawdą i dobrem niedokonanie to trudna sztuka Zło poparte złem i tak jest złem tulipany to nie irysy zbyt twarde reguły się kruszą zło nie ma dobrych przymiotników zniszczenie nie prowadzi do sukcesu woda omija kamienie w strumieniu Edytowane 26 Marca 2020 przez bazyl_prost (wyświetl historię edycji) 5
Marek.zak1 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) Trudno dyskutować, bo każda z tez jest ciekawa. Ot, pierwsza, że ze złych rzeczy nie ma zysku. Z narkotyków zysk jest największy, więc tezę uważam za obaloną. Pozdrawiam. Edytowane 27 Marca 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 2
beta_b Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) Niezłe, często słuszne, słowno-zabawne. Błyskotliwe - choć to określenie może wzbudzić zniechęcenie (że jest coś błyskotliwe, w kontekście wartości). bb Edytowane 27 Marca 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
bazyl_prost Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @beta_b jakie pokreślenie?
beta_b Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @bazyl_prost literówka weszła - określenie.
bazyl_prost Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @beta_bkompletnie nie rozumiem pani wypowiedzi.
Gość Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @bazyl_prost "Tulipany to nie irysy" No nie, ale te i te są piękne... ;)
bazyl_prost Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) @beta_b jaka literówka? przecież można poprawić literówkę... Zniechęcenie? moje ? czy czytelnika? Edytowane 27 Marca 2020 przez bazyl_prost (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @bazyl_prost poprawione, chciałam zostawić komentarz w wersji rymowanej, ale nie będzie jak jest.
bazyl_prost Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 @beta_b mam wrażenie że nie umie pani żyć bez kpiny
beta_b Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 @bazyl_prost To nieporozumienie. Nie kpię i nie ma drugiego dna. Podobają mi się przemyślenia, ale mogę już nie komentować, bb
bazyl_prost Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 niech pani pomyśli o swoim stanowisku emocjonalnym, brzmi to jak kpina z politowania, pozowanie na matkę boską to tylko pozowanie
beta_b Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 @bazyl_prost bazyl, odfajkuj się ode mnie. Nie pozuję na matkę boską. Już nie będę tu komentować ani wystawiać się. Mogę nie zrozumieć komentarza czy przekazu, co nie zmienia faktu, że jak dla mnie - jest zaczepny. bb 1
jan_komułzykant Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Przeczytałem pierwsze trzy, niestety, wszystkie z nich są nieprawdziwe i łatwe do podważenia. Podobnie jest z powiedzeniami typu "kradzione nie tuczy". Myślę, że nie starczyłoby 70 stron na wymienianie "jak bardzo tuczy" i jak uczy tuczenia się - właśnie na kradzionym :). Myślę, że bardziej utrwaliłoby się, zamiast tego dla tych którzy chcą "trzymać linię", powiedzenie - "KRADNIJ -DALEJ, TO NAJLEPSZA DIETA". Pewnie pisząc to miałeś na myśli bardziej względy moralne niż tzw. "prawdziwe życie". Niestety moralność Bazylu już od dawna (kiedyś powoli) - teraz coraz szybciej zostaje zakopywana "żywcem" i na oczach wszystkich. Najgorsze, że bez reakcji.
jan_komułzykant Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Pewnie nie powinienem się wtrącać, ale że dość nieładnie i bez sensu zaatakowałeś betę_b - muszę. Uważam jej wypowiedź za całkiem jasną, bo chodziło zapewne o "błyskotliwość" niejako powiązaną, i często niekiedy łączoną z blichtrem, czego Ty niestety nie zrozumiałeś. Oczywiście też mogę się mylić, też mogę nie rozumieć. przecież. Więc nawet gdyby ktoś próbował pośmiać się z Twoich "sentencji", nie jest to powód do tak bezsensownego ataku na kogoś, kto wpisał się pod Twoim tekstem. I kto od dawna chyba lubi Twoje pisanie, jak dobrze lub mylnie zauważyłem. To niegrzeczne jest po prostu, kolego. I tyle :I PS Aha,przeczytałem jeszcze czwarte i piąte - też bzdura, ale jeśli tak uważasz, to pamiętaj: "bez zadośćuczynienia przeprosiny są puste" 1
bazyl_prost Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. najlepiej skasować swoje wypowiedzi i udawać mądrą, i proszę jescze się popłakać i strzelić focha że pani nikt nie rozumie i męczy panią jakiś świr ironicznie acz spokojnie
Konrad Koper Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 @bazyl_prost Tylko niektóre nowe, za nie strzeże dziękuje...
bazyl_prost Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 @Konrad Koper fajnie że ktoś lubi normę i dobre obyczaje @jan_komułzykant jeśli lubisz zepsucie i chaos, połączony ze złodziejstwem to niestety nic nie poradzę, idź swą drogą, co do tej koleżanki to nie byłem niemiły, wcale nie byłem praktycznie, nie przepadam za mrocznym cynizmem , przeterminowane uczucie, już bardzo nie modne bo powoli toksyczne... zbyt realne
bazyl_prost Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 @Marek.zak1 jeszcze nikt nie wie a na pewno się dowie że narkotyki opierają się na śmierci.
Rekomendowane odpowiedzi