Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

nasza muza org.fm

Rekomendowane odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Charismafilos "Mów do" mnie jeszcze... Ludzie nas nie słyszą, słowa twe dziwnie poją i kołyszą, jak kwiatem, każdem słowem twem się pieszczę - mów do mnie jeszcze..."(K. Przerwa Tetmajer)   Przyjaciele są po to, by przypomnieć jak skrzydeł znów używać. Nie trzeba mieć wielu- wystarczy jeden
    • Witam - głęboko refleksyjny wiersz -                                                                     Pzdr.serdecznie.
    • Link do piosenki:     To była miłość cicha, niewypowiedziana Nieświeża już – jednak smętnie urocza Bo w starość i młodość jak w sen ubrana I chyba śmiała jak wizja prorocza   Patrzyłaś trwożliwie, może zdziwiona I nie wiem czy ze szczęścia czy strachu Tak jak rozpacz aniołów – nieco pomylona Gdy doświadczają błyskotek w nieba gmachu   Huczało wtedy, pioruny świstały W niebie złote iskry latały Biły bębny w myśli struchlałe Jednak w rojeniu, że żyją – trwałe I nikt nie skarżył się, że Wszystko szaleje i wrze   To była miłość, cicha lecz samotna I w jej głębi mieściło się wszystko prawie Od czasu, gdzie słów myśl pierwotna Zaszumiała nieśmiało jak owad w trawie   A ty, czy śniłaś tą miłość, czy tylko myślałaś W martwej i nieubłaganej pamięci Tak, że sama w siebie się zlałaś Rozkoszą światłości jak święci   Huczało wtedy, pioruny świstały W niebie złote iskry latały Biły bębny w myśli struchlałe Jednak w rojeniu, że żyją – trwałe I nikt nie skarżył się, że Wszystko szaleje i wrze      
    • @Leszek Piotr Laskowski  i luz i luz-  relax, take it easy
    • @viola arvensis Dziękuję! :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...