Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) palec losowi pokazałem by nie myślał że jego racja odwróciłem się i udałem w stronę gdzie ponoć jest lepiej po drodze wygrażałem się mówiąc a pocałuj mnie w dupę ty wiesz swoje a ja też nie mąć tego niech tak zostanie przecież na końcu i tak się okaże kto miał a kto nie racje Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 4
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku - nie poznaję Ciebie takie propozycje dla kochających inaczej czyżby zmiana opcji no no no !!!
Paweł Artomiuk Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Czytam bez ostatniej strofy.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - ja w tym wierszu założyłem maskę Jacku a to dowodzi że to nie o mnie . Dzięki za wszystko... Pozd. Witam - a mi się wydaje że ostatnia zgrabnie zamyka całości. No ale twoje prawo widzieć inaczej - szanuje to. Miło że zajrzałeś. Pozd. Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
jan_komułzykant Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 co by nie gadać, żeby nie skłamać, mało przyciągający (lub wręcz przeciwnie) tytuł ;)) 1
iwonaroma Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja wręcz odwrotnie :) czyli zgoda z tym - wręcz przeciwnie ;) Nie, żebym chciała całować.... tu i tam...;) ale sama całowaną być chcę - wszędzie! :) Ale na poważnie, trzeba walczyć o swoje życie, szczęście, choćby losowi wydawało się inaczej. 2
tetu Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Masz rację Waldku. Od losu trzeba się czasami odwrócić, zwłaszcza od tego złego, przekornego. Pokazać mu środkowy palec i odważnie iść do przodu. Powodzenia. 1
jan_komułzykant Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podobno los każdy ma taki, na jaki zapracował, albo "dołożyli" się ("zyczliwiej" lub życzliwie) nasi bliźni, więc czasem warto mu pomóc, żeby nieco zabliźnić. Co do całowania wszędzie - jestem zdruzgotany, jak to być chcę, a vice na odwrót? ;p 1
iwonaroma Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janku... nie można się zdruzgotać... 1
Lach Pustelnik Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @jan_komułzykant Dla jednych przyciągający. Dla innych pociągający:). Często sprawa racji zależy od .... orientacji! @tetu No właśnie, czy on na pewno do przodu zmierzał? Czy też do TYŁU??:) 1
jan_komułzykant Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba chodziło Ci co najmniej o zniechęcający, bo to powyżej, to jak z tą brzydką Kryśką, o której śpiewał J.Kaczmarek "ładna nie jest, ale za to zgrabna również nie" ;)
tetu Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tyłem do przodu:)
jan_komułzykant Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. moszna!!! I to bardzo! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Lach Pustelnik Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @jan_komułzykant Upieram się przy swoim. Nie wszystko co przyciąga, może po-ciągać...:) @tetu Dzięki. Na to nie wpadłem. Ale to by wyjaśniało też rolę "palca" w omawianym utworze. Chyba że intencje autora były inne??
Paweł Artomiuk Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @Lach Pustelnik Głodnemu chleb na myśli
kb. Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @Waldemar_Talar_Talar szczerze mówiąc nie widzę potrzeby dodatkowego podkreślania w tytule: "mnie w dupę". może wystarczy zwykłe "pocałuj"? i w środku jaka niespodzianka :)) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Witam wszystkich którzy zajrzeli - dziękuje każdemu serdecznie. Ukłony przesyłam i pozdrawiam.
Paweł Artomiuk Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Też bym zmienił na "pocałuj" bo brzydko to wygląda. Jakby były jeszcze obok teksty "spierdalaj" lub nie wiem "chuj ci w oko" to już wogole taka lista tekstów nie zachęcała by nikogo do lektury. Ale skoro Tuwim mógł to i Talar może. Spokoju życzę. Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Paweł Artomiuk (wyświetl historię edycji)
Lach Pustelnik Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @Paweł Artomiuk Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne. Mam nadzieję, że już zaspokoiłeś apetyt?? :) @kb. Autor chciał mieć pewność, że pocałowana zostanie dupa. Być może w środek, jak sugerujesz...?:)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 @Waldemar_Talar_Talar Waldku Tobie tylko pieszczoty w głowie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi