Messalin_Nagietka Opublikowano 28 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 gdzie lungma podmuchem szang chmury pogania, wtapiając w śnieżyce tembr swego jestestwa, jest przełęcz, z niej bierze swych dziejów zarania ród bogów i Szangszung – dawnego królestwa odcięta w niepamięć istota bez bytu, wśród gór zagubiona – chęć wejścia do mitu, lecz bram nieśmiertelnych nie łatwo odszukać by w ryty legendy zagłębić swe imię, gdy wokół ścian wyskok i śnieg w oczy fuka, żłobieniem oddechu zastygasz na linie, bogini turkusu oplata twą postać, kryształem do wnętrza, chce głębię wydostać, odcinasz więc pętlę i w strachu damaru wypędzasz zwój ciała w szczodrości windując, wyśnieniem, łaknieniem lotnego chorału w sens prawdy bez ego jak kropla pikując, gdzie lungma podmuchem jak szang cię uniesie ostatnim wycięciem „zbogujesz” w bezkresie od autora: lungma – (jęz.tyb.) wiatr szang – (jęz.tyb.) dzwoneczek damaru – (jęz.tyb.) bębenek Szangszung – (jęz.tyb.) starożytny kraj sprzed 18000 lat Bogini Turkusu – Czo-Oyu – wzniesienie w pobliżu Czomolungmy (ósmy szczyt na Ziemi)
amandalea Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Jak to się dzieje Messa....że czytając Twoje wiersze człowiek zaglębia się jak w dobrą powieść?? i wcale go to do nich nie zraża...świetne Twoje "czo" :))
czarna Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 powiew lungmy cichym szangiem zabrzmiał w ciszy wieczoru i przebiegł po skórze dreszczem, masz swój styl, powtórzę za Amandaleą...świetne Twoje "czo"
natalia Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 ech....klimatycznie :) bardzo szczególnie wnętrze.
Arena Solweig Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 No i czo ja mam Ci napisać na takie mądrości – masz u mnie medal za solidną robotę poetycką i merytoryczne podejście do tematu, nie to czo moje przymrużone oko. Pozdrawiam serdecznie Arena
Roman Bezet Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Messa, kobiety Ciebie całowały po rękach - ja bucham czołem do stóp ;) pzdr. b
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Amandaleo - dzięki, hi - to tylko krótka nowelka MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarna - no "czo" - tylko nie tak wysoko, hi - maluczkim przed szangiem MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hi - klimat ostry jak krawędzie szczytów dziękuję Natalio MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 30 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Areno MN
Rekomendowane odpowiedzi