tetu Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Kogo dotyka miłość, ten zaczyna pojmować, czym właściwie jest życie - Benedykt XVI zostańmy tajemnicą Piotrze w ułożonych wierszach ten sam rytm przyspiesza kiedy wypełniasz słowem nasz świat leży w boskich dłoniach przemieniają codzienność w której jesteśmy ciałem i krwią - miłością trzeba się dzielić więc zanurz się Piotrze wejdź w światłość oto ja służebnica twoja przynoszę wino niech będzie jednym z cudów dopełnieniem soczystych obrazów gdzie raj jest bliższy ziemi a wszechobecne niebo otwiera nas na potrzeby umiłowania we mnie dużo jeszcze więcej wiary bo przecież pełny jest dom w którym ziarno wyrasta z naszych ust 4
beta_b Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tetu, na miłości się nie znam, ocenić nie umiem, wiersz płynie a dla siebie zabieram ostatnie wersy. Czasownik "wyrasta" jest twardy, ale buja, rozmnaża, sieje, plonuje - też źle. Zostawiam. bb
Lahaj Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @tetu również się na milosci nie znam ale się wypowiem;-) dla mnie to hakowanie człowieka zaczyna się od dostawy mu silnych emocji które dość trudno mu pojąć. Milosc to bardzo silna emocja. Bez niej napewno trudniej by było utrzymać więzi międzyludzkie. Wiec odgrywa ważna role. Ale starajmy się to pojąć a nie klękajmy przed misterium bez refleksji w tępym zachwycie jak mają to w zwyczaju ludzie „głębokiej wiary” pozdro wiersz zajebioza
szarodziej Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Miłość zawsze na czasie. W miłości najważniejsza wola. Dla wierzących poprzeczka jeszcze wyższa. Dziękuję za wiersz.
iwonaroma Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Bardzo dobry cytat. Odniosę się do tego, co Lahaj, bo chłopczyna bzdury pisze (przyznając się jednocześnie, że się nie zna :D). Myli pożądanie z miłością. Miłość to uczucie, nie emocje. Kto kocha(ł), ten wie. On nie kochał, więc nie ma zamiaru klękać. No to niech stoi z toporem. Fajne zakończenie wiersza. Ziarna rzeczywiście mogą wyrastać z różnych obszarów człowieka, a u poetów na pewno są to usta :) Pozdrowienia
Lahaj Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 (edytowane) @iwonaroma Ok. :-) tylko nie musiałaś mi dorabiać roztropkowatosci słowem chłopaczyna można się nie zgadzać ale zawsze warto robić to z klasą zatem pozdrawiam cieplutko @szarodziej Wolna wola to ułuda. Ale czemu nie? Wierzyć można w co kto chce. Edytowane 11 Grudnia 2019 przez Lahaj (wyświetl historię edycji)
Lahaj Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @iwonaroma ja parę skończyłem :-) 1
tetu Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Witajcie Kochani. Cieszę się, że zajrzeliście i zechcieliście zostawić tutaj swoje refleksje. Każdy ma prawo odczuwać tekst na swój sposób i po swojemu go rozumieć. Dla mnie to bardzo ważny wiersz, tym niemniej miło mi Was gościć i czytać Wasze przemyślenia. Odniosę się zatem tylko do komentarzy, wiersz pozostawiam Wam. Beato, Lahaj w takim razie wszystko przed Wami;) Na tym nie trzeba się znać, a na miłość zasługuje każdy. Każdy ma prawo by kochać i być kochanym. Czasami trzeba tylko odwagi, by po nią sięgnąć, by odnaleźć ją w sobie, dostrzec w drugim człowieku, a czasami trzeba po prostu do tego dojrzeć. Bywa i tak, że staramy się pojąć istotę miłowania przez całe życie i ciągle wydaje nam się nieuchwytna, niezrozumiała. Najważniejsze, by się nie poddawać, wychodzić naprzeciw. Życie jest zbyt krótkie, trzeba je wziąć w swoje ręce i jak najpiękniej wykorzystać i przeżyć. W pojmowaniu jest sens stwarzania... Lahaj dziękuję za Twój komentarz, że odważyłeś się napisać co sądzisz patrząc na to po swojemu. Fajnie Cię widzieć. Iwona, masz rację miłość to uczucie, które się w nas rodzi i wbrew pozorom rodzi się w głowie nie w sercu;) to chemiczno-biologiczna reakcja łańcuchowa:) a podobno zaczyna się od zapachów;) Fajnie podeszłaś do puenty. Dziękuję, że byłaś. Szarodzieju Tobie też dzięki za wgląd i zeznanie w sprawie;) Zgadzam się, że dla wierzących poprzeczka wyżej. Dobrze myślisz. Miło było gościć. Pozdrawiam. 1
Polman Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Żeby coś o tym powiedzieć... Potrzebne są puzzle, ciemny pokój... I chwila refleksji... Edytowane 15 Grudnia 2019 przez Polman (wyświetl historię edycji)
tetu Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Polmanie, nie widzę przeszkód byś się zrefleksował:) Dzięki, że wpadłeś.
Lahaj Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Słuchając dziś tej piosenki która lubię bardzo od lat pomyślałem o twoim wierszu i postanowiłem się podzielić. Pozdro 1
tetu Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Dzięki Lahaj, to miłe. Ładna piosenka i to prawda trzeba mieć pewność. Dziękuję raz jeszcze.
Rekomendowane odpowiedzi