Gość Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) każdym dźwiękiem przesypuję się powoli przez cienką jak igła szklaną klepsydrę czuję się twoją obumarłą cząstką ty moją byłeś od zawsze widząc śmierć za życia odsączeni od rzeczywistości dotarliśmy do brzegu by powrócić odnajdując na nowo nieograniczone barwy w pastelach dźwięki jak miecze tnące powietrze w miejskim gwarze nieprzyprawiony świat poznawany na nowo nie zatrzymał nas podnieśliśmy głowy wysoko by odnaleźć szczyty swoich możliwości odwróciliśmy klepsydrę chociaż w jej kruchych ścianach szukamy siebie jak nietoperze ufając jedynie swojemu instynktowi Edytowane 9 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Paweł Artomiuk Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 Z każdym dźwiękiem z każdym słowem przesypuję się powoli" Pierwszy lub drugi wers out - chyba drugi bo słabiej oddziałuje "odnajdujący się pod ziemią ufając jedynie swojemu instynktowi" Dałbym taki zapis, reszta jutro Piję
Gość Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) sláinte i dziękuję Light Edytowane 8 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Paweł Artomiuk Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 "każdym dźwiękiem przesypuję się powoli przez cienką jak igła szklaną klepsydrę czuję się twoją obumarłą cząstką ty byłeś moją od zawsze widząc śmierć za życia odsączeni od rzeczywistości dotarliśmy do brzegu by powrócić odnajdując na nowo nieograniczone barwy w pastelach dźwięki jak miecze tnące powietrze w miejskim gwarze nieprzyprawiony świat poznawany na nowo nie zatrzymał nas podnieśliśmy głowy wysoko by odnaleźć szczyty swoichm możliwości odwróciliśmy klepsydrę chociaż w jej kruchych ścianach szukamy siebie jak nietoperze odnajdujący się pod ziemią ufając jedynie swojemu instynktowi" A tak?
Gość Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Najważniejsze,że treści nie ruszamy...tak jest lepiej, jak zasugerowales, jutro dokończę.Nie przeszkadzam.Thx Edytowane 8 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Paweł Artomiuk Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 Nie można ruszać na tym polega korekta Spoko i tak myślę wyraźniej Jak zwykle
Ast Voldur Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 Wyraz : szukamy już z góry narzuca odpowiedź, iż coś lub kogoś znajdziemy bądź nie.Uważam zatem, że nawet w takiej postaci wiersz jest poprawny - szukamy siebie jak nietoperze ufając jedynie swojemu instynktowi Pozdrawiam.
Paweł Artomiuk Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 (edytowane) Ciebie, twoją, moją (pierwsza strofa) Stąd usunięcie nie wpływające na txt, przemyśl raz jeszcze Edytowane 8 Listopada 2019 przez light_2019 (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 @Ast Voldur Dziękuję Ast. Pomyślę też o tym. @Ast Voldur tak, to była dobra rada.Thx @light_2019 Tak, też dobra sugestia. Może będę mogła kiedyś coś z siebie dać, oprócz tych niebieskich serduch i jakąś pomoc podesłać...poki co, mogę tylko powiedzieć-Thx
Paweł Artomiuk Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 Spoko. Bez kokieterii ;-)
Ast Voldur Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 Ostatni wers też bym zmienił na - własnemu instynktowi :).Jakoś lepiej mi współgra z całością.Poza tym bardzo dobry tekst.Re : Pozdrawiam.
Mateusz Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Na prośbę autorki przeniesione do gotowych. :)
złote serduszko Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 ładny utwur pozdrawiam i zapraszam na moj profil
Gość Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Miło,że przeczytalas Zuziu.Lookne na Twój profil. Thx
Czarek Płatak Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 Nowy początek, czasem trzeba umrzeć, by móc narodzić się na nowo. Mi zdarza się raz na jakiś czas. Nie, że kompletny reset (ten na końcu drogi), ale czasami nachodzi mnie taka nieodparta potrzeba. Nie wiem jednak jak to jest we dwoje. Z pozdrowieństwem i życzeniami spokojnej niedzieli!
Gość Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 @Czarek Płatak Dziękuję za odwiedziny Czarek. Pozdrawiam
tetu Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 Dobry wiersz. Zastanawiam się tylko, czy w trzeciej cząstce potrzebny jest 5 wers. Może samo podnieśliśmy głowy wystarczy? Ale to malutki drobiażdżek.
Gość Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 @tetu @tetu tutaj, to 'wysoko' ma znaczenie. Może z punktu estetyki nie wygląda to dobrze, ale to bardzo ważny dla mnie wiersz i nie chcę w nim nic zmieniać.Dziękuję ,ze mnie tutaj odwiedzilas.
tetu Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 Spoko Dag, przecież to Twoje podwórko. Ja tylko tak sobie głośno pomyślałam:)
Rekomendowane odpowiedzi