Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Rozmyślam o was, zamkniętych w waszych ciemnych celach, w moim przeszklonym domu z widokiem na ocean, dzisiaj spokojny jak chłodna chusta, którą szelest srebrnych blaszek ożywia. Okno na Mount Everest mam za plecami, a w mojej prywatnej przystani stoi łódź podwodna i helikopter prywatny na dachu. W kieliszku dryfuje ona – ulotna na materacu, przez cały dzień trochę markotna, jakby znudzona od paznokci po końce włosów. Więc tak siedzę i rozmyślam o was – w jaki sposób można być wolnym i szczęśliwym o misce ryżu. Zastanawiam się czy istniejecie oraz ilu was tak naprawdę jest – mistrzów, zdolnych przyjąć falę, która nawet gdy luksus przyniesie, to jak pianę możecie ją obmyć z siebie nie ruszając z miejsca jak kamień. Ilu was naprawdę zdolnych do szczęścia - - siedzę i rozmyślam. 3
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Filozoficznie, spokojnie, ciekawie i z ładnym rymem. Pozdrawiam :)
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 5 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 @Alicja_Wysocka Dziękuję bardzo :)
beta_b Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Dobre i dobre pytanie. Plastyczny PL w roli znudzonego człowieka sukcesu (bo jest lepszy i rozmyśla). Ale przyjmując pozycję kamienia, sama nie wiem czy uniosłabym ciężar szczęścia. Łatwiejsza jest frustracja, tęsknota, narzekania. bb
złote serduszko Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 ładny utwór , piękny pozdrawiam zk
Deonix_ Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Dobre, lekkie pisanie, o sprawach i przemyśleniach wcale nie lekkich. Szczerze podziwiam Twoje umiejętności literackie :)) I wyobraźnię :) Pozdrawiam :) D.
Marek.zak1 Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 (edytowane) Wolność to stan ducha, a szczęśliwym o misce ryżu trudniej, bo tego żadna Twoja / Peela potencjalna partnerka w wieku powyżej 16 lat nie zaakceptuje. Można być szczęśliwym samotnie i się masturbować, ale to jest tak zwane szczęście inaczej. Edytowane 5 Października 2019 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 5 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Dziękuję wszystkim za komentarze. Pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Fajne, nawet bardzo. Może tylko bym wymieniła jedno prywatne na co inne, ale to tylko taka moja prywata ;)
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 6 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Dziękuję :)
violetta Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 takie przechwalanie się.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 6 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 @valeria Dziękuję, ale masz świadomość, że to tylko peel, a autor nie posiada willi nad oceanem?
violetta Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 pewnie, ale marzyć sobie można i spełniać.
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 6 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 @valeria Co innego miałem na myśli pisząc wiersz, ale czytaj sobie jak chcesz, nie moja rzecz z czym czytelnik i odbiorca przychodzi.
Rekomendowane odpowiedzi