Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 myślałem że istnieją tajne miejsca ukryte w szczelinach świata ciche bezpieczne przynajmniej znośne gdzie będzie mi wolno uchwycić za skrawek kogoś i trzymać się tego zwłaszcza że mam tylko to czerwiec 2019 Bończa 4
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Witaj Wojciechu - są takie miejsca tylko trzeba się ich nauczyć odnaleźć - zakończenie mnie zabolało... Pozd.serdecznie.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 nic na to nie poradzę Waldku. Pozdrawiam
duszka Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawa, wnikliwa i jednocześnie "podszyta" żalem myśl, a moze raczej pytanie, do świata, losu, życia... Wiesz uśwaidomiłam sobie, że swoje wiersze zamykasz w sobie.., że zaczynaja i kończa się w Tobie. Ja jako czytelnik potrafiłabym bardziej w nie "wchodzić" gdyby były nieco bardzie otwarte na zewnątrz... To nie krytyka, to uwaga, bo oczywiście nie wiem, czy ty właśnie tak chcesz. Tu na przykład otwierające byłoby odrobine inne sformułowania na początku: "Czy istnieją" lub "Gdzież są te..." itp. Początek wiersza to drzwi dla czytelnika - otwarte lub zamknięte. Pozdrawiam :)
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Mario, czy jesteś recenzentką. Pytam dlatego,ze mam przed sobą tomik Joli Stelmasiak i skojarzyłem to z Tobą. Pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 dziękuję za kolejne serduszko.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 myślę, że poezja powinna być w pewny sposób zagadką, tabu dla czytającego. jeszcze raz serdecznie pozdrawiam - duszko.
duszka Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy to do mnie..? Jesli tak, to nie nazywam sie Maria i nie jestem recenzentką, a po prostu bardzo intersuję sie poezją i słowem jako takim, i chyba je coraz bardziej kocham :)
duszka Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, powinna nosić w sobie tajemnicę, ale też otwierać do niej drogę... Ona zaprasza czytelnika do wejścia na tą drogę i to jest jej według mnie jej największy dar dla niego. Ta tajemnica jest wtedy jakby wspólna dla autora wiersza i jego czytelnika. Takie mam odczucia :) Dziekuję Ci za odpowiedź i pozdrowienia, które odwzajemniam :)
Deonix_ Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 O, ile to się nieraz człowiek musi naszukać, żeby interesujący wiersz znaleźć :) Bardzo dobra miniatura :) Prosta i celna, ale banałem nie trąca ;) Pozdrawiam, D.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 dziękuje za miłe słowa. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi