Bogdan Brzozka Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Jak zawsze - na kuchenny stół ciebie kładę - wszak miejsce to nasze od lat ulubione, masuję z wyczuciem krągłymi ruchami jędrnością wypełniasz po brzegi mi dłonie. Za mało wilgoci - zbyt wolno dochodzisz - nawilżam więc lekko by było jak trzeba. Pod nami stół jęczy, męczony z pietyzmem - nie ma dróg na skróty do wspólnego nieba. Wspominam czasami słowa koleżanki zerkającej z boku na mnie przy robocie ,,Gdy widzę uczucie wkładane w tę czynność nie dziw - skąd się wzięła u was czwórka pociech". Bo żeby się wszystko udało - tak myślę - by do celu dojść, innej drogi nie widzę, przyłożyć się trzeba - konkretnie, solidnie - inaczej gniot wyjdzie - nie ciasto na pizzę. ;) Edytowane 22 Maja 2019 przez Bogdan Brzozka (wyświetl historię edycji) 5
Klara Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciebie* i po kuchenny przecinek* albo myślnik* w pierwszym wersie nierytmicznie. przecinek po ruchami* po brzegi mi dłonie* nad tym fragmentem tez bym popracowała:) coś z rytmem, penie zaburzenie akcentowe:) Nierytmicznie. Bo, żeby się wszystko udało, tak myślę i drogi na skróty już innej nie widzę - przyłożyć się trzeba konkretnie, solidnie inaczej gniot wyjdzie nie ciasto na pizzę. Przypatrz się jeszcze temu erekcjato, żeby doszlifować, bo dryg masz i to widać:) Uśmiech:)
Bogdan Brzozka Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za rady, wiem że z rytmem na bakier, z nocki niedawno wróciłem, zapisałem by nie uciekło, ponieważ muszę oddalić się na dwie godzinki, z rozpędu do gotowych wrzuciłem, popracuję nad nim jak wrócę,pozdrawiam. Coś Ci zapodam, rozbawiło mnie - taka - miłość z recyklingu - jak ktoś w komentarzach napisał pod utworem - tak na dobry dzień. :)))
Klara Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 A dla mnie nie ma znaczenia, czy w gotowych, czy w innych:) Dziękuję za muzę:)))))) Do zobaczonka:)
Marek.zak1 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Gdy uczyłem dzieci angielskiego, kazałem im nauczyć się na pamięć; "Whatever you are doing, give it all, you have got". N. Peale.The power of positive thinking.
Magdalena Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Gdyby Pan zamiast koleżanki postawił w wierszu żonę zabawna perwersja byłaby wzmocniona, pozdrawiam
Bogdan Brzozka Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Madziu - po pierwsze - Bogdan , nie pan - po drugie - barmanka z pizzerii w której peel pracował mówiła te słowa właśnie w kontekście żony, że jeśli tyle czasu i czułości poświęca on na pieszczoty z żoną co na wyrabianie ciasta to... jak wyżej ;D Pozdrawiam serdecznie. :))
???? Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Hohohohoho, jaki siarczysty erotyk Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Bogdan Brzozka Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze Marku na sto % - pozdrawiam.
Bogdan Brzozka Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki wielkie Faina za Fainy ;D komentarz oraz za serce :)
Klara Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Bodziu... do roboty należy się przyłożyć:) Wiem, jestem okropna i w ogóle:(
Bogdan Brzozka Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No jesteś :D :D ;D z grubsza poprawiłem, później dopieszczę obowiązki wzywają. :)
Magdalena Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak to jest rzeczywistość a wiersz to... Ale kto nam zabroni być kronikarzami, pozdrawiam
Bogdan Brzozka Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to rzeczywistość - podobno dobrą robię. :) Pozdrawiam słonecznie.
Magdalena Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Smacznego nieznajomy smacznego dnia słońce ścisnoł jakiś drań pełno kropel rozsiewa wiatr 1
Bogdan Brzozka Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A u mnie pięknie na razie pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Pozwól że dodam muzę. Taki apel demograficzno- polityczny do społeczeństwa. Pozdrawiam 1
Bogdan Brzozka Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))
Czarek Płatak Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2019 W myśl filozofii zen, by zrobić coś dobrze trzeba się na danej czynności skupić w 100%, stać się tą czynnością, nie myśleć o niczym innym :) Pozdrawiam
Bogdan Brzozka Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2019 @Marek.zak1, @Andrzej_Wojnowski. @Czarek Płatak - dzięki za serducho
Rekomendowane odpowiedzi