Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marlett Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 kość odrapana z mięsa niezbyt dokładnie zimna woda na cal ponad ulubiony garnek jeszcze niekompletny dodam marchew seler pietruszkę chrusty rozważnie rozpalę w ogień niech się wodzianka rozgrzewa jeszcze soli i pieprzu do smaku suchy chleb obok jednego talerza gotować na wodzie to sztuka nie musimy się najeść do syta wystarczy zapach gorącej pary by dokuczliwy głód poczuć od nowa 13
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Witam - no toć waść pani nagotowała - dodam jeszcze do tego wywaru kiełbaski i grochu a będziecie palce lizać plus majeranek oczywiście. A z tym głodem to prawda zapach zawsze go podwaja.. Ciekawe dziś u ciebie w plenerze gotowanie. Lece do kuchni coś zjeść. Pozdrawiam już najedzony.
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Widziałam kiedyś na filmie Disney'a sfilmowany zapach. Była to długa smukła i długa ręka, która chwytała za nos i przyprowadzała do tego, co pachnie, np. do ciasta. Nie jadłam wodzianki, ale chętnie bym spróbowała. Apetycznie i ciekawie u Ciebie :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
iwonaroma Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 zupa/wiersz - ugotowane z miłością - są niezwykle smaczne :) raz jadłam wodziankę - mniam.... w sumie rosół to podobna zupa tylko nobilitacja inna ;) zdrowka
Marlett Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :)) Ważne by gotować razem :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Alicjo, Nawet sfilmowany zapch bez wyobraźni niewiele pomoże ;) Następnym razem zapraszam na wspólne gotowanie i smakowanie ;) Dziękuję :) PozdrawiaM.
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 A ja tę parę zupełnie inaczej odebrałem. Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Iwon, Jeśli gotujemy z sercem, cokolwiek, potrawa smakuje wyśmienicie :) Dziękuję :) PozdrawiaM. 1
Marlett Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Inaczej, nie znaczy, że żle :) Może przejrzałeś PL ? PozdrawiaM.
jan_komułzykant Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 to chyba zupa dla kogoś specjalnego, tak sądzę, po suchym chlebie obok jednego talerza. Bo dlaczego nie obok pozostałych? Jak dla mnie, brzmi trochę rytualnie, jakby celebracja czegoś, co zostawiło trwały ślad.Ale mogę się mylić, bo może to być najzwyklejsze gotowanie :) Pozdrawiam. 1
Gaźnik Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Też nie jadłem nigdy wodzianki (tak jak i zalewajki), jednak mam teraz na nią apetyt :D 1
Marlett Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janko, gdyby to był przepis na zupę, to można mówić o zwykłym gotowaniu ;) ostatnia strofa jest odpowiedzią :)) Dziękuję. PozdrawiaM..
Marlett Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Gaźnik. Zapraszam więc na zupę:) Dziękuję, że do mnie zawitałeś :) PozdrawiaM. Edytowane 1 Maja 2019 przez Marlett (wyświetl historię edycji)
Tomasz_Biela Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 Można i o takich sprawach pisać w sposób wysublimowany. Przyjemne. Pozdrawiam t.
jan_komułzykant Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj tam, oj tam, przecież wiem, sam niedawno pisałem o wielkim głodzie ;))
Marlett Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Tomku za czytanie ;) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozwoliłam sobie na dosycenie i przeczytałam '' tęsknota'' . Mam w zakładkach, ale nie działają jeszcze :) Dziękuję :) Edytowane 1 Maja 2019 przez Marlett (wyświetl historię edycji)
Marlett Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 @beta_b , @Sylwester_Lasota , @Alicja_Wysocka@Gaźnik , @iwonaroma, @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję za serducha :)
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 Marlett, witam pod Twym wierszem. Tytuł jest niesamowity - wieloznaczny. To dobra robota, fajnie się czyta i samą treść. Szczególnie przylgnęły do mojego serca wersy: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odczytuję tu lekkie "oszukanie" losu. :))) dobra przerzutnia jeśli jest zespolona z: Cały wiersz przypomina nieco baśń Andersena pt. "Zupa z kołka od kiełbasy". No ta: Eh... mogę dołożyć ziemniak jeden? :))) Pozdrawiam J.
Marlett Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2019 Justyś , dziękuję za poświęcony czas i interpretację. Dokładaj nawet dwa ziemniaki, może jeszcze ktoś głodny przyjdzie :)) PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi