Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) jeśli wierzysz w to co robisz rób to z pasją zawsze szczerze szybuj w chmurach tak jak orzeł to każdemu się należy nic na tacy nie dostaniesz w barze życia brak kelnerów sam wykujesz w skale marzeń drogę do podniebnych celów kuj ją z pasją w dzień i w nocy nieustannie tak jak rzeźbiarz nie licz że ci ktoś pomoże takiej opcji dzisiaj nie ma wielu stoi wciąż w kolejce oczekując manny z nieba a ty zrobisz to co zechcesz marzeń rzeka w tobie wzbiera możesz wszystko tylko uwierz że nie musisz być już mały to jest droga bardzo trudna przejdź ją z sercem albo wcale Edytowane 16 Marca 2019 przez Andrzej_Wojnowski (wyświetl historię edycji) 7
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Witaj - jestem bardzo za wierszem - przemawia po całości lekko i przyjemnie się czyta - nic więcej nie powiem by nie zapeszyć. Pozd.
Marek.zak1 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Całkowicie się zgadzam z przesłaniem. Wiara, pasja i wytrwałość są kluczem do sukcesu.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dam radę. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko z realizacją są problemy, na razie. Dziękuję za komentarz. Trudno jest świat postawić do góry nogami. A ten mi nie pasuje. Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wstaw. Nie jestem dorosły, ale 50+. Czekam. Dziękuję i pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Jak pokonam własnego lenia, nic już nie bedzie mi straszne:)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja walczę z nim już 50 lat. Na razie on wygrywa, ale nie składam broni. Tobie życzę krótszej walki. Pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Ja tez walcze i często przegrywam. napisałem nawet wiersz "Własny leń" Finał: Bądź mordercą swego lenia, Powiedz mu na do widzenia: Zgiń, przepadnij skurwysynie, I niech leń na zawsze zginie.
Don_Kebabbo Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 W piątym wersie od końca chyba powinno być "wzbiera", nie "zabiera". I przecinków powinno, być mniej lub gdzie indziej ;) Pozdrawiam. 2
Gość Franek K Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kebabbo ma rację, choć między powinno i być tez się ten łobuz wcisnął ;)
Don_Kebabbo Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Celowy zabieg dla ukazania problemu ale brawo, za dostrzegawczość ;)
Gość Franek K Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O ja nierozgarnięty. Coś czułem, że to podstęp :)
Nata_Kruk Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) W treści bardzo ładnie rozwinąłeś tytuł i ogólne przesłanie na pewno na plus. Andrzeju, Don ma rację, interpunkcję może lepiej w ogóle wywalić... nie jest dobrze usytuowana. Też jestem za.. w tobie wzbiera.. a nie.. "zabiera".. Od siebie dołączę szczególiki, jak np. w drugim wersie, zamiast "rób", zasugeruję, zrób.. (...) /to jest/ droga, bardzo trudna . . . . . a gdyby.. taka droga.. zniknie choć jedno "to" z wiersza przejdź ją /z/ sercem, albo wcale . . . . a gdyby bez.. "z"..? tak mi się poszerza 'pole'.... Wiersz oczywiście Twój... :) Pozdrawiam. Edytowane 15 Marca 2019 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Maja Cyman Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej hej , Pozdrawiam dla mnie mistrzostwo Edytowane 15 Marca 2019 przez Maja Cyman (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Balansuje na granicy dydaktyzmu ale się broni szczerością przekazu no i prawdą, po prostu. (choć sprawa lenia pokonania nie zawsze łatwa...)
Gość Franek K Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Jeszcze coś mi się nasunęło... rzeźbiarz - nie ma. Może nie masz? Albo kamieniarz - nie ma/nie masz. Pozdrawiam :) FK
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście. Dziękuję.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kamieniarz za dużo sylab i mi zgrzyta rym. Dziękuję. Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje za uwagi. Spróbuję coś poprawić. Łatwiej się pisze o byciu konsekwentnym być nim jest to misja niemożliwa Przynajmniej w moim przypadku. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi