Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Chciałem

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zamówić i deszcz i słońce 

i związać tęczy początek z końcem;

po czym zaprosić ciebie do środka 

by zagrać razem w myszkę i kotka. 

Gonić za głosem ścieżkami tęczy,

dopóki któreś z nas się nie zmęczy. 

Dotknąć niewinnie raz lub dwa razy, 

ciepło oddechu poczuć przy twarzy.

Wiem już, jak trafić w usta namiętne, 

więc mam powieki nadal przymknięte.

Najlepszy moment: z dala od ludzi 

i... gdyby nie ten cholerny budzik!

Chciałbym...

Zabawnie :-) Tego nam potrzeba.

A z technik, trochę tego "i" bym odjęła. :-)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... Sylwek, ja w sumie, czy w szczupaku..;) też trochę, ale tutaj, buzia sama mi się uśmiecha.

Równo, 'czysto' i... z budzikiem na końcu... no, różne rzeczy/sprawy wyrywają człeka z drzemki.

Dla mnie, mogłoby być bez ostatniego słowa, ale to drobiazg.

Pozdrawiam.

Jeśli wiersz wywołał u Was szczery uśmiech, to jest to dla mnie największą nagrodą. Niezależnie od tego, serdecznie dziękuję za pozostawione dowody bytności pod nim. Jesteście  

p r z e s y m p a t y c z n i !!  Na tyle, że z przyjemnością tu wróciłem po kilkumiesiecznej nieobecności. Zauważyłem też kilkoro "świeżaków". Nawet nie wiedzą, jaką będą mieli w Was pomoc w szlifowaniu swoich literackich umiejętności. Wszystkich Was serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. 

I na koniec jeszcze formalność, o ostatnim słowie. Miało symbolizować nieodpartą chęć powrotu do brutalnie przerwanego, przyjemnego marzenia sennego. Myślę, że znacie takie sytuacje... Zatem, miłych,  nieprzerwanych snów :)

s

@Marcin Krzysica @Deonix_ @Maria_M@Alicja_Wysocka

@Sylwester_Lasota @Nata_Kruk@beta_b @Stary_Kredens @Kobra@jan_komułzykant@jan_komułzykant

@samm, marzenia, chęci. Zabawa w kotka i myszkę - to mi się podoba, w jaki sposób wykorzystałeś ten motyw:

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To takie przekomorzanie się. 

Wiersz miły dla ucha, dla dobrego samopoczucia, choć tytuł i ostatni wers, ale ważneże tak akurat brzmią. 

Cierpliwość tu też jest i zostawia swój ślad. 

Pozdrawiam J. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz   Panie Jacku, niestety, klątwa wciąż działa i odpowiedziałem pani Agnieszce wierszem pod tytułem - "Somalia" - tutaj można znaleźć.   Łukasz Jasiński    @Somalija   I jestem jak dziki anioł, ciągle unikasz mojego spojrzenia, a może ktoś ciebie najął  do oclenia?   Łukasz Jasiński    @Somalija   Tak, mam szlacheckie pochodzenie i jestem wyjątkowy, a dlaczego? Otóż to: nie mam żadnych zobowiązań i kompleksów, proste i logiczne?   Łukasz Jasiński 
    • Nietuzinkowi Rulez !!   Warszawa – Stegny, 24.02.2025r.   PS - przepraszam szanowne Forum, że nie ten dział. W miniaturach do nowego wpisu zostały mi 3 godziny, ale mam generalnie centralnie i systemowo niektóre rzeczy gdzieś, więc niebawem planuję skok do baru i zniknięcie, a co za tym idzie nie mam cierpliwości odczekać powyższego czasu. Może będzie jeszcze okazja się poprawić, ale teraz planuję raczej się lekko zaprawić. Pozdrawiam - Autor!!
    • słaby pierwszy wyprowadza cios  wygrzebie z garażu magnetron by straszyć promieniem śmierci    za wodzem do końca pójdziemy  przegra powiesimy    dusze Kozaków lęgną się w czarnej ziemi na gołoborzach przedhistorycznych kamieni    w tej rozpaczliwej walce  obyś nie dał się poznać  mężem Boudiki    to nie kominkowe przemówienie  Roosevelta ani patriotyzm  na falach eteru Churchilla  to kunszt oratorski po plecach  roztaczający ciarki    intelektualny przełom    śpiesz się bo nie będziesz miał   państwa             
    • @Somalija Świetne! Do tego pobudza wyobraźnię i można swobodnie manipulować treścią według własnych wyobrażeń, niekoniecznie fizycznych. Pozdrawiam.
    • Wykuta z iluzji podpora człowieka Co krok oddala się od właściciela Mówiąc: "dobrego już nic mnie nie czeka" Bezdusznie opluje choćby przyjaciela   Rachunek zysków zapomniał o stratach Ponownie coś chcą a nic nam nie dają A przecież sukces, porażką obszyty Gdyż to co cenne zdobywa się w "ratach"   A co gdy Ci już niewiele zostaje? Gdy gwiazdy szybko zachodzą półmrokiem Księżyc złośliwie odbija twe kłamstwa Może to już czas by spotkać się z Bogiem?   A jeśli wszystko absurdem podszyte? Nieważne, od dawna już nie umiem marzyć Łza na policzku szepcze tylko jedno Zabij, bo inaczej możesz mi wybaczyć  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...