Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Nim znowu zacznę cerować myśli drutami oczko nabierać z oczka prawe na lewe zrzucone od nowa ręcznie pleść szalik szalonej uwagi lęk swój poproszę o spokój strach przed śmiercią waży tyle samo co strach przed życiem a nitka się wije gdzieś z motka. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 12
Kobra Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Śliczne to :-)
Marlett Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Beciu Trafiasz wierszem w samo sedno. Strach przed nieznanym, może to być życie jak i śmierć. ... dopóki ''nitka się wije gdzieś z motka'' PozdrawiaM. Edytowane 5 Stycznia 2019 przez Marlett (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam - jestem bardzo za wierszem trafia po całości. Lubię takie wiersze. Uśmiechniętego dnia ci życzę
samm Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Wyjechałem... przyjechałem... a Ty nadal pięknie piszesz. Ot, sam ślicz...☺ Pozdro s 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Betko, ciekawe. Drutami ceruje Pl myśli? Toż to niewykonalne? Oczka - drutami? Ojej. I prawa z lewą w konflicie? Tak sądzę. Bardzo nerwowa atmosfera jest w tym wierszu. Wtręt - wybacz określenie, Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak najbardziej na miejscu, ale lęk nie zna spokoju, więc nie wysłucha prośby - tak sądzę. Trudny wiersz, nieco z równowagi wyprowadza, ale taki zamysł i to bardzo przemyślany. Zważyła plka nawet śmierć i życie - strachy przed nimi, no to jak odniesie do sadu ostatecznego. Nigdy nie wiemy, kiedy nitka przestanie sie wić. A moze wiemy? Bardzo dobry wiersz. Justyna.
Deonix_ Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ładny, prosty w wymowie wiersz, z cennym przekazem. Puenta trafia prosto do celu. Super. Serdecznie :)))
Maria_M Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, wije się wije. Nikt i nic jej nie zatrzyma:))
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 co jesli czlowiek sie nie boi wyzuty z uczuc tak jak robot nie baczac na to co wypadnie w systemie zero jedynkowym Ciekawie u ciebie betko bardzo ciekawie
beta_b Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nitka i kłębek to stary mój motyw, często eksploatowany ;) Dokładnie Marlettko, przeżywanie uczucia jest stanem stałym, nieważne komu, czemu dedykowane. Miło Cię Aniu tu u mnie widzieć. Waldku, dzięki z cierpliwość do mnie ;) Justyś, pracuję nad przejęciem większej kontroli nad emocjami. Można opanować lęk - spokój to stan świadomości. Jeśli coś w Tobie tekst porusza (dla mnie jest spokojny) - znak, że zaczepia. Pytanie o co. I bardzo się cieszę Mistrzu, że znów Cię tu widzę. Czekam na wiersze i komentarze, bo w mądrości i rozsądku trudno Cię przebić :). Deo, bogini, ściskam ciepło. Maryś, i niech się wije. A co jeśli zawiedzie instynkt, i czym on jest (jak nie koncentratem uczuć). Kombinuj Marcinie i pytaj dalej. To niesie i mnie. Ściskam wszystkich ciepło, bb 1
WarszawiAnka Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Odczucia Peelki są mi bliskie z dwóch powodów: lęku i dziergania. :) Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Niepozornie zaczęte, ale im dalej w wersy (choć w ogóle mało ich) całość nabiera wymowy, jakże ważnej. Dwa 'strachy', tak bardzo różne, ale są/kroczą gdzieś z boku jak cień, prawie. Ładnie. Pozdrawiam.
samm Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beciku, upodobania tygrysów znasz, jak nikt :))) Jeśli chodzi o moją aktywność, niczego nie mogę obiecać. Jeszcze nie zdążyłem rozpakować wszystkich moich myśli - tyle wrażeń. Powinny przynajmniej zaowocować cyklem: Pocztówki zza...(?) Póki co, z każdego kąta wyzierają na mnie niedokończone projekty, z którymi muszę się uporać. Chyba, że trafię na jakieś słowa, niespięte dotąd nutkami; to wrzucę je na Org. Korzystając ze sposobności, życzę Ci samych, tylko dobrych zdarzeń w Nowym Roku. Niech motek Ci się mota i wić weny wije :) s
Wiesław J.K. Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dostał linijką raz lęk po łapie i od tamtego czasu spokojniej człapie, potem powraca bo taka jego praca, a ja zawsze trzymam linijkę w klapie. Pozdrawiam ;-)))
Rekomendowane odpowiedzi