Patryk Robacha Opublikowano 23 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) Posłuchaj, co dziś mam do powiedzenia, do narysowania. Ty nie żałuj, ty nie płacz, ty uspokój się w ogóle! Przecież wziąłem już do ręki cyrkiel i nakreślam czas. Okrąg cyrklem toczę, kredką punkty znaczę, do nich wracać możemy, kiedy zechcemy Edytowane 24 Listopada 2018 przez Patryk Robacha (wyświetl historię edycji) 2
Patryk Robacha Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Czy ten wiersz nie jest infantylnie oczywisty? Chyba przestałem w niego wierzyć... Gdy go pisałem, to wstępowała we mnie radość wraz z każdym wersem. Ech.
jan_komułzykant Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 infantylne, jak dla mnie, są trochę te słowa: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak w modnej ostatnio piosence - "no weź, no weeź" ;) Czy przypadkiem nie było tu jakiegoś wpływu na twój tekst?
Patryk Robacha Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, ja nie słucham radia, nie oglądam TV, nie przeglądam internetów. Modne piosenki to dla mnie te, co zatrzymały się na Geppertowej, Magdzie Umer etc. Rzadko się na czymś wzoruje, ale piosenkę „no weź” odnajdę i się jej przyjrzę! Edit: ach, to Domagała! racja, usuwam, w kontekście tej wczesnej melodii. Jej i moje słowa są faktycznie infantylne. Edytowane 24 Listopada 2018 przez Patryk Robacha (wyświetl historię edycji)
Patryk Robacha Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) „podrasowałem” go. Edytowane 24 Listopada 2018 przez Patryk Robacha (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Moim zdaniem ostanie kilka wersów do przemyślenie, reszta może być. W moim odczuciu nie jest infantylny. Pozdrawiam serdecznie :)
Maria_M Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Patryku, pierwsza wersja, druga część była baaaardzo dobra. Gdzie się podziała?
jan_komułzykant Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 nie pamiętam już pierwszej wersji i tego, co sugeruje Maria (że była b. dobra). Pewnie tak było, więc nie mogę się odnieść. Być może warto do niej wrócić, niestety dalej nie podoba mi się "ty to, ty tamto" ;) Jak widzisz są gusta i guściki. Sylwestrowi np. "tykanie" nie wadzi i "no weź" nie przeszkadza, więc i tak zdecydujesz sam. :) PS Nie znam tytułu piosenki z frazą "no weź", ale podobno robi furorę na YouTube - i niech sobie robi, na zdrowie, jak ktoś lubi?
Danuta Brodziak Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 To ja już tam pędzę
iwonaroma Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 Niezły. Kropka na końcu?
Maria_M Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 24 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 A swoją drogę w tekście piosenki z teledysku Domagały jest fraza o 50-latku i wizualizacja twarzy i dłoni. Pojechali grubo.
jan_komułzykant Opublikowano 24 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie, to pewnie o mnie było, a to Domagała, się ;p poza tym "wszystko ma", a ja mam, co mam, jak widać ;)) Edytowane 24 Listopada 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi