beta_b Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 (edytowane) nie mam dość ciebie lesie gdzie mnie jeszcze poniesiesz jakie myśli objawisz uwodzi mnie trawa mech i liści zastawa tron z grzybow i trele haustem dzika nadzieja lot w korony zabiera by się w tobie zagłuszyć szukam drzew a nie ludzi we mnie pamięć się budzi oszronione wspomnienia a w twym szumie i śpiewie ścieżka wiedzie po niebie w złocie liści kojenia inni jeżdżą po świecie mnie w spokoju do domu leśny spacer uniesie Edytowane 30 Października 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Mniam :-) z apetytem
beta_b Opublikowano 30 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miało być o tym, że spacer po lesie uspokaja. Czy wniosek ten z tekstu wynika?
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I wzmaga apetyt :) wynika z tekstu. Wiersz łapie nie nachalnie i wznosi delikatnie i szybuje przez las i koi
beta_b Opublikowano 30 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 przepraszam, muszę to za chwilę skasować. zanudzam sama siebie. nie mogę pisać ni czytać opisów
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Co skasować? Beciu, spodobał mi się wiersz, szkoda dziecka. Nie kasuj. Urodziwe przecież :)
jan_komułzykant Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 nie mam Beto dobrych wieści - czytam, że dość nie masz "lessie" ja jej miałem dość, bez żartów - cud, że chochlik mi się wdarł tu ;) chyba zmieniasz styl pisania, tak mi się wydaje, nieważne, ważne, że poczułem zapach ściółki, igliwia i mokrych dębowych liści. I tego zazdroszczę :) Pozdrawiam. 1
Czarek Płatak Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Nie kasuj proszę tego wiersza. Jest w nim całe ukochanie lasu, ze wszyskimi jego dobrodziejstwami. W tym ukojeniem, które przynosi. To widać, słychać i czuć. Jestem za wszystkimi odnóżami. Mój ulubiony fragment to: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Jedyne na co mógłbym zwrócić uwagę to brak rymu w trzeciej strofie do co w moim odczuciu wyhamowuje taniec i wyłącza nagle muzykę wiersza.
Maria_M Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Droga Beto, to jest piękne. Lubię opisy przyrody, już samo pisanie o niej uspokaja, wycisza, a czytanie ... wzbija w obłoki :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Witaj - las to las zawsze lasem pachnie - super dziś u ciebie. Radości życzę
beta_b Opublikowano 30 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to koi, prócz lasu - zwykłe zrozumienie. Łatwiej wylać z kompieli ;) niż wychować ;D Jeszcze dni kilka Janku ciepło, las czeka. Szeptał mi na ucho. Masz rację, dysonans wprowadza. Nie mam pomysłu póki co, ale może się przyśni. Z dużą łatwością Maryś opisujesz przyrodę, podziwiam to w słowach - jak machnięciach pędzlem. Wszystkim czytelnikom, którzy czas poświęcili na mój las i impresję - dygam i dziękuję. bb
Wiechu J. K. Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beto, podoba mi się wiersz, poruszył we mnie wspomnienia zakodowane w moim umyśle jeszcze z czasów dzieciństwa, ale nie tylko. Uwielbiam naturę, przyrodę, a las i drzewa są czymś co zawsze podziwiam.
Rekomendowane odpowiedzi