Gość Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) . Zanim ktoś go napisał już istniał małe piękno z nieba jak liść z drzewa spadło w czyjeś otwarte dłonie w jakieś serce wolne od myśli. Druga wersja: Zanim ktoś go napisał już istniał jak liść z drzewa spadł w czyjeś otwarte dłonie w jakieś serce wolne od myśli małe piękno z nieba chce domek na ziemi ze słów. . . . Edytowane 12 Września 2018 przez Gość Dodanie drugiej wersji (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Jak zwykle - mała perełka. :) Ale ta miniaturka aż się prosi o jakiś dalszy ciąg... 1
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :) Jeśli sam mi się dalej ułoży, to dopiszę, bo zmusić się do tego nie potrafię. Wtedy zostawię go takim otwartym i czytelnik, jeśli chce, może sobie sam dopowiedzieć dalszy ciąg. Pozdrawiam. :) @Marcin Krzysica - cieszę się, że przeczytałeś i dziękuję za serduszko :)
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Spontanicznie przyszło mi do głowy jako przedłużone zakończenie: "by słowami poruszyć uśpioną ziemię .. i ukoić zranioną..." Ale nie wiem, czy to już nie za dużo... Pozwolę mu jeszcze trochę pracować we mnie. :)
WarszawiAnka Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmuszać się, oczywiście, nie można. Tak jak powiedziałaś - niech popracuje w Tobie. Albo nie... jak wolisz. :)
WarszawiAnka Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślałam o czymś jeszcze dłuższym... Ale już nie będę się wtrącać... :)
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2018 Bardzo miło i zachęcająco się wtrącasz, WarszawiAnko, więc - kto wie? :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Witaj - ale tajemnie wyszło - no ale poczekamy i zobaczymy co to lub kto to. Uśmiech przesyłam
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Waldemarze, za zainteresowanie i uśmiech :) Edytowane 12 Września 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2018 Udało mi się do wiersza (jego drugiej nieco przestawionej wersji) dopisać jeszcze zakończenie z kilku słów - więcej musiałabym chyba z siebie wydusić ;) Pozdrawiam ewentualnych czytelników :)
iwonaroma Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2018 A ja bym skróciła :) w drugiej wersji postawiłabym kropkę na "małe piękno z nieba". Mocne zakończenie i oddające sens rzeczy (tj. wiersza ;))
Rekomendowane odpowiedzi