Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam -  a ty dalej po swojemu piszesz - ale czemu nie wiem - a wiersz nic nie wnosi i raczej

na nie  -  wakacje są by zwiedzać korzystać z widoków dobrze się bawić - a w domu co zwykła codzienność

od której warto się raz w roku na jakiś czas wyzwolić i to są piękne wakacje.

Pozd.

Opublikowano (edytowane)

Jako domatorka i lokalna patriotka mogę się zgodzić z istotą tekstu,

ale to jest ogólnożyciowa refleksja, a nie wiersz.

W dodatku zdania są miejscami skonstruowane tak,

jakbyś nie chciał się posługiwać poprawną polszczyzną.

Sorry,

ale nie jestem w stanie powiedzieć o tym utworze nic miłego.

Edytowane przez Deonix_ (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena Czuję radość. Bardzo dziwi mnie absolutna zmowa zmilczenia w polskich mediach. Jestem Anty-izraelitą, nie antysemitą, bo popieram projekt dwóch państw w Palestynie. Serdecznie Pozdrawiam :-)
    • Witaj - mi się podoba - maj to piękny miesiąc - ma ciepłe chwile -  kwiaty kwitną sady pola rzepakowe - leśne konwalie - bociek na łące -  i wiele jeszcze by wymieniać - a wiersz ma fajny klimat -                                                                                                    Pzdr.majowo.      
    • @.KOBIETA. żart to jest:) mamy umysł pełne fantazji:) jestem w ogrodach w ślicznej, irysowej sukience, ale żar z nieba:) miło słuchać wodę:)
    • @Marek.zak1   Lecz zamiast kolana, o dziwo, z tej śliny, wyrosły na łydce dorodne maliny! Medyk krzyknął zdumiony: "Pan jest chyba szalony!" No i tak Karol stał się sensacją Gdyni.
    • @.KOBIETA. Nie jestem mniej delikatny od Ciebie. A jedynym zwrotem ostrym było "vet za vet", ale Ty tak lubisz się podroczyć :-)        K., "nie ma przeszłości", a przyszłość jest w we mgle. Jeżeli się spotykamy na forum, to niekoniecznie po to żeby sobie potakiwać. To byłaby kapitulacja i brak napięcia. Szczerze mnie cieszy, że "od niedawna"  widzę u Ciebie piękne wiersze mniej "fizjologiczne", delikatnie kobiece i...  piękne. Taka jesteś: "delikatna, ale pragnąca burzy" w której później cierpisz Ty i inni wokoło. Kiedy staniesz się dorosłą dziewczyną (zazwyczaj około 30-33) uzyskasz więcej spokoju w sobie i właśnie wtedy będziesz najpiękniejsza, powalająca dla mężczyzn, którzy często a tym wieku zaczynają dojrzewać, ale im to zajmuje czas do 40. Teraz jesteś uroczą rozkapryszona dziewczynką, która bałagani z przekonaniem, że wszystko się samo posprząta - nie zaprzeczaj, że miałaś bałagan w swoim pokoju :-)   Wszyscy piszemy o miłości - nawet pisząc o smażeniu jajek (jak "kolega-poeta") ale życie MOŻE BYĆ ciągłym przeżywaniem stanów miłosnych i to od nas zależy, co dostrzegamy jako piękne lub ważne oraz jak odpowiadamy na sygnały od ludzi i cudownej reszty  naszego raju. Ja p..czę, ale się na byt-owałem! Jednak może powinienem Cię adoptować, 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

skoro Tata sobie nie poradził? 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...