Dawid Rzeszutek Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) A gdy już się spotkamy Złowię twoje lekkie oddechy nieprzemakalnym sercem i wyhoduje z nich nasz czas.On nie będzie się prostytuował. Twoje spojrzenia obudzą Wezuwiusza - półmartwe żądze, wychudzone i anemiczne, lecz będą jeszcze egzaltować wschody twojej urody... Będę kradł czereśnie na polach twoich ust i zajadał się nimi, jak gdyby to była "ostatnia golonka". A ryzyko tylko spotęguje ich smak. I księżyc mi świadkiem, że gdy miłość ulepimy z łez i trudów - ta będzie jedyna. A gdy już się spotkamy, to zapachy nagości naszych dusz spłodzi nam wieczność. Edytowane 5 Lipca 2018 przez Dawid Rzeszutek (wyświetl historię edycji) 1
egzegeta Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyżej zacytowana strofa zawiera określenia, których winno się unikać; otrzaskane tak, że aż wypłowiałe: księżyc, miłość, łzy i dusza, wyżej jest jeszcze serce. Piękny język polski posiada przebogate zbiory synonimów.
beta_b Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 Golonka z wiśniami i czas co się nie będzie prostytuuować pod Wezuwiuszem ... (czynię skróty na użytek komentarza Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - nie chce czytać tekstu kolejny raz. Mam opór estetyczny, jestem na nie; jak dla mnie - przekombinowany. bb 1
mala-lotta Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 do mnie te słowa przemówiły :) z wyjątkiem przedostatniej zwrotki... dziwne obrazy mi się kłębią w głowie, gdy ją czytam - nie chcę ich. :c
gale garson Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 Daj mi te słowa z wyjątkiem wadliwej wady ,dziwne obrazy są moją głową, kiedy cię czytam
Rekomendowane odpowiedzi