Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Czerwca 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 tak, czarny, czarny żebyś wiedział, bo na manowce słowem wodzę, rzucam uroki i odczyniam, a na rozkazy mam psiąnogę i zwierszowane jem dziwadła jaszczurki, żaby, za przesądy zostawiam zmory w uroczyskach, mogę w mamidłach mątwy grążyć nie trzeba bać się kochanieńki, no śmiało, śmiało bliżej podejdź, wszak najgroźniejsza czarownica ma czarodziejkę gdzieś pod spodem 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 ta czarodziejka gdzież pod spodem jakie to słodkie przeurocze o czym chłop myśli - oj nie powiem niejeden pisze myśli złote zaś jeśli już o żabach mowa zjadać to jakieś bzdurne chcenia oj lepiej w pyszczek pocałować zaraz królewicz świat odmienia ::))) 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deonix_ Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Nieźle, nieźle, lubię gdy Ci się pióro wyostrza :)) Ale: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w tych dwóch wersach zmieniałabym szyk zdania, na: "w mamidłach mogę (...)" i "uroki rzucam (...)", bo się na moje ucho coś zacina :) Pozdrawiam :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 tylko bez takich tam skojarzeń bez niecnych i kudłatych myśli bo taki mi się rym nawinął no to go wzięłam, Ty weź prysznic najlepiej zimny :) Dzięki Jacku, pozdrawiam :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deonix_ Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 A nie - coś mi się pomąciło :) Jest w porządku, przepraszam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Deoni, pomyślę jeszcze, dzięki za pomysł i podpowiedź, mnie tam mówiąc szczerze nic się nie zacina. Poczekam jeszcze, jeśli pozwolisz, może inni czytelnicy dołączą jakieś propozycje tymczasem dziękuję za wnikliwość :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. u czarownicy gdzieś pod spodem zaczarowana jest podwiązka oj droga Alu co masz w głowie to teraz ja się mogę dąsać :)) Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a pewnie możesz, tylko pomyśl jakbyś wyglądał nadąsany wypróbuj najpierw, pójdź do lustra zaraz wypadnie samo z ramy :) Edytowane 3 Czerwca 2018 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 @bajaga1 @Marcin Krzysica @Wiesław_J_Korzeniowski Dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesław J.K. Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Najgroźniejsza czarownica nęci, wabi i nie jest to powab żabi, gdy zaczaruje, to już nie żarty nie oprze się nawet osiołek uparty. Pozdrawiam :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Wiesławie za komentarz :) A tak a propos, różnica między czarownicą, a czarodziejką? - dwadzieścia lat. Dobrej nocy :) Edytowane 3 Czerwca 2018 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.M.Gordon Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Podoba mi się tytuł nęcidło wędzidło straszydło kusi mami czaruje .... reszta jest milczeniem Edytowane 4 Czerwca 2018 przez W.M.Gordon (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre i tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 @beta_b macham Ci łapką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Witam serdecznie mimo upału który zaczyna powoli dokuczać zwłaszcza mi. A co do wiersza - został potraktowany tak jak na to zasłużył czyli dobrze. Więc ja nie będę odstawał i też się do pochwał przyłączam. Troszkę chłodu życzę i uśmiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Waldemarze, wzajemnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Ala jak zawsze w formie, nawet upały nie przeszkadzają. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mogłoby nocą popadać, a tu nic. Trochę za gorąco, ale wszyscy chcieli słońca :P Dziękuję Andrzeju, serdeczności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek Płatak Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Jam nie lękliwy, bo na rozkazy gdy skreślę znaki, coś wymamroczę z cieni wyłażą duchy i gady, cmentarne baby, czarty, utopce. Mam mandragorę, łkała jak dziecko, kiedy ją z ziemi wyrwałem nagle, czarną jagodę mam, no i blekot, z których magiczne likwory warze. Księżyca światło, hukanie sowy, leśne ostępy i oczerety, niech cię prowadzą do mej chudoby, jeśli mnie kiedyś zachcesz odwiedzić. Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 właśnie okrutnie się zestrachałam nijak nie zasnę bo tak się trzęsę słowa nie zdołam z siebie wydusić uspokój teraz mnie sennym wersem :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi