Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Oxyvia Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Wszelkie podobieństwo do osób, zdarzeń, a nawet miejsc (np. do ulicy Okonia w Piecach, gdzie stoi mały, śliczny domek na Mazurach), jest całkowicie przypadkowe i niezamierzone. W pewnym jeziorze, w toni głęboko, mieszka z rodziną wesoły okoń. Lubi popływać, skoczyć nad falą, lubi, gdy wszyscy wokół go chwalą, kocha sensacje, strzały, pościgi, ale na filmach – tylko na niby, i polowania urządza liczne, lecz z aparatem fotograficznym. Niestety bardzo mu coś przeszkadza, szczególnie kiedy ktoś mu doradza – natychmiast twardo staje okoniem, od razu cały się przed tym broni. – Obejrzysz fajny film? – pyta żona i to już bardzo złości okonia. „Ona i córka będą na pewno oglądać jakąś historię rzewną”. – Dlaczego nie chcesz? – Bo nie! – odburknął i się odwinął, i w głębię nurknął. Po chwili słyszy strzały i pościg, wszystko, co lubi – i to go złości, więc coraz bardziej jest obrażony na tę zabawę córki i żony. Dnia następnego na domiar złego obie do ZOO idą rybnego! Na pewno po to, żeby go dobić – w świetnych humorach chichoczą obie, jeszcze pytają: – Popłyniesz z nami? – Nie! – i nurkuje w toń pod falami. A po powrocie chcą mu pokazać zdjęcia, by jeszcze go upokarzać! Odsuwa fotki z obojętnością, duszony wielką okonia złością, bo tak mu przykro, że sam jest wiecznie i że nie proszą go dość skutecznie. 4.04.2018 r. 11
Czarek Płatak Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Hahah, bywam i ja takim okonkiem. Chyba bywa każdy facet. Czasem. Pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczerze mówiąc, to i mnie nie są obce takie nastroje. ;))) Czasem. :) Odpozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 takim okoniem jest każdy facet choć czasem burek na żartach zna się jeśli żeruje zazwyczaj sam skruszony wraca w objęcia dam :)) 2
Oxyvia Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mój Burek trzy dni burczał w gniewie, a dziś o gniewie już nic nie wie. Lecz rzekł, że wiersz ten to zniewaga, co w gniewie siedmiu dni wymaga. ;))) 2
Maria_M Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Super! A faceci twierdzą, że to kobiety miewają humorki. :)))))
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - czy nie za dużo siedem dni czy nie może mniej - fajny wiersz do którego się uśmiecham. Radości życzę 1
Maria_M Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Pewien znajomy Burek zbratał się z okoniem i już drugi miesiąc nic nie mówi żonie, patrzy spode łba wielce obrażony, ponieważ przed nadejściem wiosny, uprała mu polarowe kalesony. :) Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji) 1
Oxyvia Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz: oni twierdzą również, że to kobiety są gadatliwe ;))) , że to kobiety lubią plotki ;))) , że to kobiety są bojaźliwe, a oni odważni (a kto ucieka z foteli dentystycznych?)... :))))) Tak poważnie, to po prostu wszyscy ludzie mają takie czy inne zagrania, niezależnie od płci. Dziękuję Ci za "super", bardzo mi miło. I fajnie, że wciąż tu jesteś. :) 1
Oxyvia Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znam takiego okońka, który obraził się na mnie, bo mu umyłam i schowałam do kredensu szklankę - zwymyślał mnie, że mieszka u mnie już tak długo, a ja wciąż go traktuję jak gościa i robię ostentacje, żeby nie zapomniał, że jest tu tylko przelotem. :)))
Oxyvia Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie to wszystkie te dni gniewne są całkowicie niepotrzebne. :) Dziękuję za uśmiech, Waldemarze, cieszę się, że byłeś i że wiersz Cię uśmiechnął.
jan_komułzykant Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 gdy na okonia nie starcza słówko, potrzebny haczyk, z gibką rosówką, lub nawet dwiema, by w rytmie cha-chy wzmogły apetyt w nim - na tej daczy. ważne, by się seksownie wiły... okoń se vrátí - rozkoszny, miły. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 nie ważne czy mąż czy żona każdy ma czasem weekend okonia 2
Maria_M Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Na Burka okonia najlepsza cudza żona, albo panienka młodej daty, która tańczy w rytmie cha-chy. :))))?
Deonix_ Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Fajny, prześmiewczy wiersz :) Szczerze mówiąc ja też okoniem bywam i jakieś zrozumienie dla niego mam. Ale takie zachowania obserwatorom z zewnątrz często zdają się niezrozumiałe i nieuzasadnione. Miło Cię tu znów zobaczyć :) Pozdrawiam :)
egzegeta Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Nie powiem złego słowa, może być :) Pozdrówki. PS. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a mnie się wydaje, że - jest całkowicie nieprzypadkowe i zamierzone:)))))) Oxyvio , tylko się nie złość na mnie.:)
Stary_Kredens Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 ano słusznie pewnien męski rys dostrzegłaś, choć może po głębszym zastanowieniu , nie tylko męski , no i oczywiście z doskonałym warsztatem pozdrawiam Kredens
Marlett Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2018 na okonia trzeba mieć oko i otwarte serce szeroko trzeba mu wybić z głowy humorki by się obrażał tylko we wtorki i jeszcze często niech nie marudzi to może kiedyś wyjdzie na ludzi Fany wiersz napisałaś Oxywio. PozdrawiaM. 1
Witold Szwedkowski Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 pozdrawiam Kredens
Oxyvia Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rosówka gibka lub nawet tłusta! Lecz dwie - czy czasem to nie rozpusta?!
Rekomendowane odpowiedzi