Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Listopada 2017 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Przesiewam myśli jak ziarnka złota kiedy zalewa mnie wspomnień fala samotność, cisza, wzbiera tęsknota i do przeszłości wrócić pozwala. Dziecku do szczęścia nie trzeba wiele w krótkich spodenkach biegnę po łące słychać cykady i ptasie trele lato jest piękne, takie gorące. Ganiam motyle, jest krakowiaczek tam jest cytrynek i pawie oczko a tu mozolnie pełza ślimaczek ma brąz muszelkę z białą otoczką. Kolega woła, biegnę do wody rzeka dość spore ma rozlewisko znów zanurzamy się dla ochłody za tamte lata oddałbym wszystko. Rwiemy poziomki i nanizane jak koraliki zdobią źdźbła trawy one dla mamy są nazbierane by zezwoliła na te zabawy. Dziecięce lata myślami tropię jest taka biała prawdziwa zima w zaspach pieczary z kolegą kopię nie ma roztopów mróz rześki trzyma. Po białym puchu z wrzaskiem radości na byle desce się szusowało ileż to było w tym przyjemności ciepłe wspomnienie dziś pozostało. Szkoda że nie ma już takiej zimy aura nam figle bez przerwy płata o ociepleniu ciągle słyszymy gdzież się podziały prawdziwe lata? 18.11.2017r. Edytowane 19 Listopada 2017 przez Bolesław_Pączyński (wyświetl historię edycji) 8
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Internet mi szwankuje... po pierwszym czytaniu mogę powiedzieć, że jest taki lekki i beztroski jak wiek który opisujesz. Wrócę tutaj jeszcze ale już polubiłam :) Pozdrawiam ciepło :) Bożena
beta_b Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Proste, plastyczne obrazy wzbudzają pozytywne emocje i odwołują się zapewne do doświadczeń wielu. Dobrze je sobie przypomnieć. Podoba mi się. Pozdrawiam, bb
Freemen Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. We mnie też ciągle jest ten chłopiec co biega po łąkach. Dziękuję za nastrojowy wiersz. Mam jednak jedno pytanie: czy oddałby jest specjalnie w trzeciej osobie czy to literówka i miało być oddałbym? Bo jest poprawnie, może to kolega by oddał, ale w całym wierszu PL pisze w pierwszej osobie i ja tez oddałbym. Serdeczne pozdrowienia Bogusałw Edytowane 19 Listopada 2017 przez Freemen (wyświetl historię edycji) 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za ciepłą ocenę, często lubimy wracać wspomnieniami do tych lat:) Miłego:))
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Radosny, pogodny, równy i melodyczny, Czujesz rytm, nic mi się nie kolebie. Tylko od czasu do czasu jakiś gramatyczny rym się trafia, jednak przymykam oko, bo i tak znowu mnie urzekłeś, Serdeczności :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo mi miło, staram się żeby obiór moich wierszy był barwny i swobodny w przekazie. Pozdrawiam:))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki rzeczywiście zjadłem " m " już poprawiam. Z pozdrowieniem:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Alicjo, cieszy mnie to przyjemnie mi odbierać tak ciepłe komentarze, miło łechtają moje ego:)) Z pozdrowieniem:))
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Witaj - prostym obrazowym słowem pisany wiersz bez żadnych ceregieli lekki i przyjemny - miło jest takie wiersze czytać Bolesławie - masz za to moje polubienie. pozd.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Dziękuję, staram się żeby ten odbiór był prosty czytelny dla każdego. Miłego Waldemarze:)
azk Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No cóż, ta najbliższa ma być podobno prawdziwa. A co do wiersza, to łza się kręci w oku na wspomnienie. Ale jak mawiają bracia Czesi : To se ne wrati. Wczorajszy śnieg to już jakiś postęp pogodowy. Bo było biało, nie tylko na Mazurach ale i w naszej stolicy. Pozdrawiam :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Oxyvia Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 Podoba mi się wiersz. Któż nie tęskni do zabaw dzieciństwa? To były czasy! Niestety - a może stety? - nic nie wraca, wszystko ciągle płynie w czasie i wiecznie się zmienia. A na zdjęciu Kota nasz mazurski ogródeczek. Teraz też jest pięknie, Bolku, tylko trochę inaczej. :)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za miły komentarz i wklejony śliczny zimowy pejzaż działki z Mazur jak napisała Oxy chociaż jeszcze jesień, znam i lubię te tereny bo tu mieszkam od dziecka. Pozdrawiam:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za miły wpis, na pewno a szczególnie nas którzy przekazują swe odczucia na papier urzeka piękno. Miłego:))
Rekomendowane odpowiedzi