halcia Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 Grecjo w pamięci chodzę ścieżkami A w sercu moim miasto z palmami Lata bezchmurne wiecznie gorące A w koło morze solą pachnące Z modlitwą proszę jak mogę szczerze Jedności dla Nich wytrwania w wierze Oby Jej problemy przyszłość rozwiązała Miejsce niezgody zgoda zajmowała Otwórz się duszo śpiewałam czasami Układałam pieśni razem z cykadami Podziwiałam ludzi i grecką kulturę Uliczek i domów i cerkwi strukturę Lata przeminęły z Grecji wyjechałam Ale pamięć o Niej do dziś zachowałam Koszyczek melodii to Jej piękna mowa Ilekroć ją słyszę wciąż kocham od nowa
kb. Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 nie byłem tam. kocham swój kraj :))
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 @halcia Witaj - Grecja jest piękna - zwłaszcza jej zabytki - bywaj. pozd.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 ach te rymy - spróbuj bez nich Pozdrawiam
halcia Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też kocham Polskę to kolebka która mnie wykołysała a Grecji jestem wdzięczna za 4,5 roku schronienia przed wyjazdem do Kanady.Ludzie serdeczni ,którzy wiele nam pomogli stąd ta miłość do Grecji i kościoły np Św TRÓJCY -AGIA TRIADA i kapliczki też jak u nas. Nie tak dużo ale są.Pozdrawiam i dziekuję za komentarz
halcia Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki dzięki dzięki
halcia Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 @Jacek_Suchowicz Co ja biedna zrobie ja je kocham., sprobuje koregos dnia.Dzieki i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi