Basia_Malic Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2017 Chcę wam zaśpiewać dziś przebój nowy Jak się wygłasza modne przemowy Na konferencji czy na odczycie Zawsze te same zwroty słyszycie Więc przemówienie jest bez efektu Gdy sprawa wcale nie ma aspektu Kiedy przemawia ekonomista Zaraz opowie rzecz oczywista Jak się nastawia na nowe tory Trzy gospodarcze wielkie sektory Więc ten państwowy i ten społeczny I ten co fraszką jest niebezpieczny O planowaniu centralach zbytu Już się zbliżamy do dobrobytu A choć w sektorach ruch jest wciąż senny Koniecznie musi być plan przestrzenny A gdy do końca wreszcie dobija Powie że mu się wachlarz rozwija Działacz społeczny gdy mówkę snuje To już na pewno coś postuluje Przyszłość maluje barwą różową I się nastawia długofalowo Wciąż deklamuje aż biorą mdłości O tej dzisiejszej rzeczywistości
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 @Basia_Malic Witaj Barbaro - tak czy siak nikt ani nic tego stanu rzeczy nie zmieni. Władza zawsze będzie wyżej... pozd.
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 @Basia_Malic Basieńko, Kliknij na "Edycję" wykasuj te hieroglify i postaw od nowa znaki jakie mają być, następnie zatwierdź. Pozdrawiam :)
ja_bolek Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wystarczy kliknąć na "cytuj" i tekst ukazuje się w oryginale. Z prawej strony, na marginesie, jest "Podgląd na pierwszy wpis:".
Basia_Malic Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 @Alicja_Wysocka Alu miła już poprawiłam ale teraz już wiem, że ten portal traktuje cudzysłów jako hieroglify. Pozdrawiam serdecznie dziękując, że mnie czytasz
Basia_Malic Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 @ja_bolek Dziękuję,że mnie czytasz a portal niestety traktuje cudzysłów jak hieroglify Pozdrawiam serdecznie:))
Basia_Malic Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję za miły komentarz :))
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2017 Przebój nie jest nowy. Zawsze tak to wygląda , bo większość to analfabeci i kupią tylko taką formę. Uroki demokracji większościowej. Trochę rażą mnie gramatyczne rymy, ale nie jestem poetą i nie mnie oceniać. Warte przeczytania. pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi