Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 rozśnieżyły się gałązki milionami płatków rozbrzęczały owadami wieszcząc moc dostatków zawiązały w mini pączki chłodem rozgadane pospadają tuzinami zapadną w niepamięć resztę smagnie deszcz kroplami zetnie zamróz z nieba i tak mnóstwo się ostanie by w ciszy dojrzewać rozczerwienią rozmechacą z góry miękkość spłynie pragną radość szczęście przynieść - nieskromne brzoskwinie jak co roku dwie mi podasz chwilą rozjędrnione rozsmakuję się rozmarzę w słodyczy utonę 1
WiJa Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 miłe dla oka i miłe dla ucha (no i może i zmyślne, ale przede wszystkim zmysłowe) :)
Jan_Wodnik Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 bardzo ładne brzoskwinki, pozdr.
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2016 porusza wyobraźnię :) :) :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 @Jacek_Suchowicz Witam Jacku - słodko wyszło - nie wiem czy wiesz jak smakuje kompocik z weków - miodzik który cudnie pachnie . Moja małżonka co roku je robi - bo mam je w swoim sadzie - pięknie kwitną pierwsze że wszystkich owocowych drzew które posiadam . Jest tylko jeden bolesny problem gdy kwitną - przymrozki lub mróz . który się trafia - zwłaszcza ten w ogrodniki . I mimo tego część się zawiązuje i cieszy pięknym owocem . Rozpisałem się troszkę - wybacz . pozd.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyjątkowo wyczerpujący komentarz :)) Serdeczne dzięki
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę tych zmysłów za mało aż się dziwię, że mile dla oka - żadnej fotki z atrakcyjną zawartością nie dołączyłem Pozdrawiam:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. brzoskwinki są zawsze ładne:) Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i o to szło :)) Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Waldemarze ogrodniki są zawsze trudne dla drzew owocowych - niektórzy na noc narzucają folię na drzewa a kompoty przepyszne chociaż ja wolę brzoskwinie po umyciu:) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi