Penelope_Coal Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 każdy ma swojego trolla rośnie przez lata gdzieś w środku pewnie nie wiesz dlaczego jestem smutna kiedy nie piszę mówisz że jestem brzydka mam się tym martwić bo to taki rodzaj brzydoty której nie leczą to świadczy o tobie nie potrzebuję zgody na szczęście żeby chronić dzieci udawałam że złość nie istnieje wyrzucona na zewnątrz niestety uśmiechnięte kobiety często ranią a moja matka uważa że jest idealna teraz krzyczę możemy być szczęśliwi codzienną miłością tworzy się rodzinę
Zbyszek_Dwa Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Tłumienie emocji tych złych, tych nie do rzeczy, egoistycznych itd. to dobra droga do dobroci. Bez emocji nie ma człowieka ale budują jedynie te dobre :) Tak mi się poczytało. Pozdrawiam Penelopo :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 @Penelope_Coal Witaj - trudny i smutny wiersz - po przeczytaniu bardzo się zadumałem - a to dobrze świadczy o twoim wierszu - .prawda Penelope . Miło mi u ciebie było . Miłego wieczoru życzę
teresa943 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 @Penelope_Coal Tłumienie złych emocji jest wypieraniem prawdy o rzeczywistości. Wcześniej czy później miara się przebierze, zabraknie miejsca w środku i buchnie bulgocząca lawa z wulkanu. Każdy człowiek potrzebuje "wykrzyczeć" ból, aby zrobić miejsce na próbę rzeczowego dialogu. Podoba mi się puenta z iskierką nadziei. Serdecznie pozdrawiam :)
Gość Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 @Penelope_Coal jeśli już to bez tych trzech ostatnich wersów.
Penelope_Coal Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 @Zbyszek_Dwa Ponieważ obiektywnie rzecz biorąc, dzieciństwo miałam nielekkie, staram się teraz cieszyć każdym dniem, a jednak - stłumione, wyparte kiedyś emocje, po latach powracają. Ja swoją rodzinę buduję przy pomocy dwóch rodzajów emocji: dobrych i złych. I nie zachęcałabym nikogo do tłumienia ich w sobie. Pozdrawiam:)
Penelope_Coal Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję za pozostawienie komentarza i cieszę się, że tekst zadumał, mniej, że zasmucił. Nie napisałeś, które dokładnie fragmenty pozostawiły taki ślad, a szkoda. Pozdrawiam
Penelope_Coal Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 @teresa943 Dokładnie odczytałaś moją myśl. Każdy w sumie człowiek ma prawo, aby wyrazić swój, jak to się mówi, uzasadniony gniew. Długotrwałe tłumienie emocji wchodzi w nawyk. Pozdrawiam :)
Penelope_Coal Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 @oskari_valtteri Jeśli już? Kurczę, dzięki za komentarz:)
Marlett Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 @Penelope_Coal Dobry temat na wiersz. Utwór posiada głębię w znaczeniu psychologicznym. Emocje odzwierciedlają stosunk człowieka do rzeczywistości. Posiadamy ich całą paletę z rożnymi odcieniami. Są emocje, których nie powinno się tłumić i są takie, których nie dajemy rady tłumić. PozdrawiaM.
Penelope_Coal Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 @Marlett Bardzo słusznie, Marlett. Są też takie uczucia, które trzeba szybko wypluć i przysypać ziemią. To te, które z niezrozumiałych względów powodują u innych wzgardę graniczącą z agresją. Cieszy mnie twoja pozytywna recenzja. Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi