gabrysia_cabaj Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Ludzie tańczą na ulicach. Są fajerwerki niezliczone. I petardy. Miliony ton muzyki. Wszędzie płoną ogniska. Świat szaleje w euforii. Szczęściem kipi aż góry drżą u podstaw, odpływa Pacyfik, gdy świat wariuje w Phenianie, Berlinie czy Nowym Jorku. Tańczy Afryka. Azja świętuje rocznice. Świat bawi się na całego. Pije i żyje w ekstazie. Skanduje jednym głosem - Wolność! Woła - Solidarność! Na stadionach falują przebarwne tłumy. Świat bawi się i pracuje. Świat się modli. Jesteśmy globalną wioską. Siejemy i zbieramy plony. Dzielimy po równo. Tolerancja! - z uśmiechem wołają inni. Nawet pingwiny z nogi na nogę - choć mroźno. Nawet pingwiny. A ryby w życiu jak w wodzie. Tylko mrówki przejdą na zimę do konspiry. Szczury to nic nie obchodzi. Stary niedźwiedź mocno śpi - śpiewają dzieci i rodzą maleńkie demony. .
pchła_szachrajka Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2014 polemizowałabym z tym dzieleniem po równo ;) ps. hmm... czy powinnam nazwać się szczurem, bo jakoś nie obeszło mnie...? ;(
gabrysia_cabaj Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 a nazywaj się jak tylko chcesz - co mnie to obchodzi?
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 świat się bawi...zabrzmiało mało zabawnie...apokaliptyczny wiersz, ostrzega....
gabrysia_cabaj Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 no właśnie - taki wieszczący, przez co z rezerwą go czasami wklejam pozdrawiam, Jacku Sojan :) g.
pchła_szachrajka Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ha! to po kiego licha tutaj się zamieszczasz?
gabrysia_cabaj Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 a czemu miałabym nie zamieszczać? jakiś argument, pchło! pozdrawiam g.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 @gabrysia_cabaj Karnawalizm z "odczłowieczoną" pointą. Takie se, miejscami naiwne, literacko wtórne. Przerażające jak "Planeta małp", Bu-ba-bu-Haha;)
gabrysia_cabaj Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 @Dariusz_Sokołowski no i? ale można się zabawić, czytając np jak flegmatyk, albo człowiek wesołkowaty z takim bu ha ha:))
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Sorrrrry, że wróciłem i się nie bawię.
gabrysia_cabaj Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 @Mariusz_Sukmanowski za powrót przeprosin nie przyjmuję, bo i mnie nie do śmiechu pozdr. g
Stary_Kredens Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Miło szaleć , gdy czas ku temu , a każda próba ujęcia obrazu świata i tak będzie wybiórcza, zależy kiedy , zależy z kim...itp. itd pozdrawiam kredens
gabrysia_cabaj Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 @Stary_Kredens no od sierpnia sporo dni i nocy minęło, a ja nie odpowiedziałam? sorry pozdrawiam:* g.
Rekomendowane odpowiedzi