cezary_dacyszyn Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 umieram palcami na twojej twarzy żyję ze szczęścia mam palce nikt nie oskarży aksamitu skóry że przylgnąłem otwórz mi jeszcze oczy jak serce szeroko Świnoujście 06 I 2014
Marek_Dziekan Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Zapomniałem jak się pisze wiersze i zapomniałem jak się je odbiera, podskórnie czuję jednak, że to jest kawałek, który lubię, nie wiem tylko co oznacza słowo elizjum, wielu rzeczy jak widać nie wiem. Cudnie jest tak sobie przylgnąć, ale przestrzegam, zdaj się na serce, oczu nie otwieraj, trwaj chwilo...
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Czule i zmysłowo, podoba się. :)
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zawsze można wrzucić w wyszukiwarkę Google chociażby ... Wiesz , pola elizejskie , te sprawy ... ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no proszę... a myślałem, że kolejna wielka lipa... A serio - czegoś w nim brak, może kiedyś coś przyjdzie do głowy ...
Stary_Kredens Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 umieram , żyję, szczęście i jeszcze Elizjum , czyli coś po życiu , trochę to zagmatwane, choć w tak skromnym słownym zakresie dużo naraz zakreśliłeś , ale czy trzeba dużo słów i tak pozostanie niedosyt - to małe słowo jeszcze pozdrawiam Kredens
aluna Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 Czarku, myślę że utrata bliskiej osoby skłoniła Cię do napisania wiersza! Bardzo subtelnie napisany, - podoba sie! Napisałam kiedyś coś: Pola Elizejskie tak blisko i tak daleko wyobraźnia bez progu zapiera oddech relikt amfiteatru tam real i Elizjum może sądu i osądu brak ciebie szerokie arterie gwiaździste bulwary brak ciebie Dnia: 2013-02-15 14:33:34 napisał(a): aluna Pozdrawiam!
cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. raczej miejsce wiecznej szczęśliwości i wiecznej wiosny - gwoli ścisłości ;-) i może wtedy - zagmatwane mniej ??
aluna Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 @cezary_dacyszyn Czarku, Drogi Poeto, Elizjum- to w chrześcijaństwie odpowiednik -Rajskich Ogrodów, a więc na moje myślenie , także odpowiedź na rozmowy ,ze zmarłymi (choćby zza,,, grobu...z tęsknoty) ! Przecież chodzimy na groby , modląc się, i w skrytości "rozmawiamy"z Drogą nam osobą , która odeszła!Ale to już nasze bardzo osobiste! Pozdrawiam! Hania
cezary_dacyszyn Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cóż ... praktykuję jedynie rozmowy z żyjącymi - lubię jak ktoś mnie słucha ;-)
Jolanta_S. Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, tak "otwórz... oczy" - w tym przypadku (znaczy w miłości) to jest konieczne... ładnie napisałeś :)
Rekomendowane odpowiedzi