Gość Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 zabierz mnie z milczącego kręgu wzrokiem patrzącym namiętnie uchwyć wrażliwymi dłońmi a włosy rozwiej szeptem na ustach kołysanych pocałunkiem zatrzymaj niech stanę się treścią myśli twoich zabierz nim będę pożółkłą kartą i od dawna nieczytaną opowieścią
Jacek_P. Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Wszystko mi tu owszem. Podoba się i przemawia. Jedna tylko uwaga: wers mnie zatrzymaj trochę mi odstaje. Po mojemu wystarczyłoby samo zatrzymaj, bo PL przedstawiony jest na samym początku i na krótki wiersz moim zdaniem wystarczy. Ładne, melodyjne, sympatyczne. :) Ja.
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Dziękuję Jacku ,masz rację ,poprawiłam. Twoje sugestie są adekwatne do końcowego brzmienia całości i zawsze podajesz dłoń ;-))))Sami nie jesteśmy w stanie dostrzec tego, co dzieje się "za rogiem" ale jak dobrze mieć sąsiada...... Pozdrawiam
PiątaPoraRoku Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 to naprawde bardzo ładny ciepły melodyjny wiersz.. dobrze sie go czyta, podoba mi sie bardzo:)
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Tobie także PiątaPoraRoku dzięki ..niektóre mi się po prostu udają ;-)))hahaha Pozdrowionka
Michał_Zawadowski Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 interesujące. całkiem interesujące. z uwag krytycznych coś mi mąci brzmienie wiersza w końcówce: czy treścią-opowieścią to zamierzony rym? oczywiście nie mam nic przeciwko rymom, ale ten tu się nieco rzuca w oczy. poza więc końcówką naprawdę podoba mi się. pozdrawiam MZ
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Właściwie ten układ nie do końca był zamierzony i faktycznie wyszedł rym..Może miałbyś jakiś pomysł Michale na jego przekształcenie?czekam na propozycje..... Dzięki . że tu zajrzałeś .Pozdrawiam
Jacek_P. Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 To może:zabierz nim będę pożółkłą kartą od dawna nieczytaną ?? :) Ja.
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Jacku , a gdybym tak zmieniła nieco układ innego wersu a pozostawiła ten ostatni ..... -niech stanę się myśli twoich treścią-> niech stanę się treścią twoich myśli zabierz nim będę pożółkłą kartą i od dawna nieczytaną opowieścią Rym znikł ale czy dobrze brzmi teraz całość? Pozdrawiam
Jacek_P. Opublikowano 3 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2004 Treścią twoich myśli chyba nie, bo te dwa "t" jedno po drugim. Prędzej terścią myśli twoich co? Ale może jeszcze inaczej: zabierz mnie z milczącego kręgu wzrokiem patrzącym namiętnie uchwyć wrażliwymi dłońmi a włosy rozwiej szeptem na ustach kołysanych pocałunkiem zatrzymaj niech stanę się treścią myśli twoich zabierz nim będę pożółkłą kartką z opowieścią od dawna nieczytaną Bo jeszcze to "i" pod koniec i karta mnie trochę uwierały. Co myślisz o tym? :)) Ja.
Rekomendowane odpowiedzi