Ela_śmigielska Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Przestań myśleć,że nic więcej się nie zdarzy, wszystko jeszcze może zmienić czas. Tylko chwyć się bardzo mocno swoich marzeń i powoli, krok - po kroku - ruszaj w świat.. Chociaż nic nie będzie proste - dobrze wiem. Nie obędzie się bez bólu i bez trosk. To powoli spróbuj zetrzeć z twarzy cień i za sobą zostaw całe świata zło... Zacznij wierzyć, że niedługo wyjdziesz z tego, choć po drodze spadnie gdzieś niejedna łza. A w tym wszystkim, nie rezygnuj proszę z czegoś co ci daję, byś miał siłę ruszyć w świat..
cezary_dacyszyn Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 no i chociaż nie powala, ma człowieczy wymiar, dwa ostatnie wersy uniwersalne dla wszystkich... Myślę, że współczesna poezja nie zlinczowałaby Cię gdybyś zrezygnowała z interpunkcji i dużych liter.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ładnie. Ja poszedłem na łatwiznę i nie stosuję interpunkcji i dużych liter, a to tylko dlatego, że mnie cholera bierze jak mi krzaczki wyskakują. Wrodzone lenistwo. A więc uwierz, zmobilizuj wszystkie siły i po męsku chwyć za bary ten swój los. Niech przepadną przywiązania, które były niczym kamień, co cię ciągnie aż na dno. Jeszcze nie raz będzie demon mamił blichtrem, przekonując, że u stóp masz cały świat., że konformizm przykazania zżarł już wszystkie, a naprawdę tylko pieniądz jest coś wart. ...
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Jak ja lubię porządnie złożony wiersz :) Pozdrawiam :)
bazyl_prost Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 @Ela_śmigielska nie trzeba tworzyć ofiar, proponuje śmierć symboliczną, ku dobremu, już wszystko o sobie wiemy, freeze!
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 Do dupy.... Mieszanie rymów zawsze spieprzy rytmikę. Niby jest naprzemiennie, ale proszę sobie poczytać wiersz głośno. Tam świadek pierdoły, tam prozaizacja poezji a tutaj kombinerki, czyli szczypce wielofunkcyjne. Dobry tekst, ale poproszę o poprawki rymów.
Devil_de_la_Muerte_ Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 Do dupy.... Mieszanie rymów zawsze spieprzy rytmikę. Niby jest naprzemiennie, ale proszę sobie poczytać wiersz głośno. Tam świadek pierdoły, tam prozaizacja poezji a tutaj kombinerki, czyli szczypce wielofunkcyjne. Dobry tekst, ale poproszę o poprawki rymów.
Rekomendowane odpowiedzi